Udskudt samråd om Muhammedtegninger afholdes torsdag

SAMRÅD: Torsdag skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) redegøre for sin holdning til undervisningsbrug af Muhammedtegninger i folkeskolen.

Hvad mener ministeren om brug af de omdiskuterede tegninger i undervisningen? Det vil flere partier have svar på.
Hvad mener ministeren om brug af de omdiskuterede tegninger i undervisningen? Det vil flere partier have svar på.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Børne- og undervisningsministeren er nødt til at forholde sig konkret til brugen af Muhammedtegninger i undervisningen.

Det mener et bredt udsnit af Folketingets partier.

Selvom ministeren ved flere lejligheder har svaret, at hun ikke vil blande sig i lærernes undervisning, så mener Venstre, DF, SF, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance, at hun må redegøre for sin holdning til tegningerne. 

Dokumentation

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Ellen Trane Nørby (V), Alex Ahrendtsen (DF), Jacob Mark (SF), Mai Mercado (K), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA).

Det lyder således:

”Ministeriets presseafdeling oplyser den 24. oktober 2020 til Berlingske, at "Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hverken ønsker at stille op til interview om den generelle brug af Muhammed-tegninger i undervisning eller den specifikke prioritering af læringsportalen", jf. artiklen 'Danmarks officielle læringsportal nævner ikke Muhammed-tegningerne med ét ord', bragt på berlingske.dk den 24. oktober 2020.

Udvalget har på den baggrund bedt ministeren redegøre for sin holdning til anvendelse af den generelle brug af muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen og endvidere redegøre for, om hun vil tage initiativ til, at der bliver udarbejdet et undervisningsforløb, som kan blive lagt på læringsportalen emu.dk, som kan give inspiration og hjælp til lærerne, i forhold til hvordan de kan planlægge et undervisningsforløb om muhammedkrisen?”


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00