Ugens profil: Christina Laugesen

UGENS PROFIL: Christina Laugesen, chefkonsulent hos lederne, tror på, at der bliver behov for at ændre den traditionelle måde at tænke uddannelse på. Hun mener, at coronakrisen vil rykke uddannelserne ud af institutionernes tykke mure og imødekomme aktuelle behov med små fleksible læringselementer.

Embedsfolkene i UVM og UFM fortjener et ekstra stort skulderklap, for deres problemløsning i uddannelsessektoren under COVID-19, mener Christina Laugesen.
Embedsfolkene i UVM og UFM fortjener et ekstra stort skulderklap, for deres problemløsning i uddannelsessektoren under COVID-19, mener Christina Laugesen.Foto: Pressefoto/Lederne
Mads Mose Vikkelsø
Fakta
Navn
Christina Laugesen. 


Uddannelse
* Cand.scient.soc fra Aalborg Universitet.

Job

Uddannelsespolitisk chefkonsulent hos Lederne. Arbejder med uddannelsespolitik, uddannelsesrådgivning af ledere, samt udvikling af lederuddannelser med fokus på digitalisering og bæredygtighed.


Tidligere job
Ansat i EVA i mange år. Beskæftigede sig 
især med VEU.
Ansat hos Defactum i Aarhus. Arbejdede med kvalitetsudvikling og evaluering af arbejdet med udsatte børn og unge.

Hvilken uddannelse ville du tage, hvis du skulle gøre det hele om?
Den er svær, for jeg har altid haft mindst fem andre uddannelser på listen, herunder bl.a. litteraturhistorie, statskundskab og psykologi.

Men jeg tror, jeg ville vælge sociologi igen, da det er en fantastisk uddannelse, som giver bred indsigt i, hvordan vi som mennesker forholder os til de enorme omvæltninger, som samfundsudviklingen i den vestlige verden har bragt os siden oplysningen og den industrielle revolution. Perspektiver, som er vigtige i diskussionerne af, hvor vi som samfund ønsker at bevæge os hen.

Hvad har du brugt mest arbejdstid på det seneste år? 
Det må uden tvivl være digital ledelse og online uddannelse. Under nedlukningen har jeg brugt tid på at rådgive ledere om muligheder for online lederuddannelse og kompetenceudvikling af medarbejdere.

Dokumentation

Hver onsdag præsenterer Altinget Uddannelse en ny aktør fra uddannelsesdanmark.

De svarer på de samme 11 spørgsmål om deres egen uddannelsesbaggrund, deres arbejde med uddannelsesområdet og deres perspektiver på fremtidens uddannelsessytem.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00