Ugens profil: Jakob Aagaard Harder

Jakob Aagaard Harder, dekan ved Københavns Professionshøjskole, ønsker, at politikerne har mere tillid og tålmodighed. Han sidder med til udviklingen af en ny læreruddannelse og drømmer om, at den ikke kommer til at ændre sig hver gang de politiske vinde skifter.  

En overset gruppe, som fortjener at særligt stort klap på skulderen, er det administrative personale i uddannelsessektoren, siger Jakob Harder.
En overset gruppe, som fortjener at særligt stort klap på skulderen, er det administrative personale i uddannelsessektoren, siger Jakob Harder.Foto: Pressefoto/KP
Mads Mose Vikkelsø

Hvilken uddannelse ville du tage, hvis du skulle gøre det hele om?
Jeg har med fra barnsben, at ånd og hånd skal følges ad. Min morfar skrev de fremmeste juridiske lærebøger i arbejdstiden og reparerede bilmotorer og byggede hus i fritiden. Jeg deltog mest i det sidste.

Hvis jeg skulle gøre det hele om, ville jeg derfor vælge en uddannelse, der gav mig ”kloge hænder”. Vores uddannelsessystem adskilles for meget i bogens og håndens tradition.

Jeg ville ønske at kombinere det fantastisk konkrete i tømrerfaget med naturvidenskabelig viden om materialer, klimapåvirkning m.v. Måske det findes i dag. Det gjorde det ikke, da jeg valgte uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00