Ugens profil: Heike Hoffmann

UGENS PROFIL: Heike Hoffmann, Chefkonsulent i DI, vil sætte fokus på virksomheder med lærlinge, da de gør noget, som hun synes, de kan være stolte af. Hvis hun selv skulle tage en ny uddannelse, skulle det være en, hvor man bruger sine hænder mere.

Heike Hoffmann ville ønske, at der var mere fokus på læring i stedet for på karakterer.
Heike Hoffmann ville ønske, at der var mere fokus på læring i stedet for på karakterer.Foto: Pressefoto/DI
Mads Mose Vikkelsø

Hvilken uddannelse ville du tage, hvis du skulle gøre det hele om?
Jeg kunne godt tænke mig at kunne noget mere med mine hænder, men ikke udelukkende. Jeg er meget glad for mad og madlavning, så gastronom med EUX ville være et godt bud. Og så ville jeg bruge PIU-ordningen til at tage et praktikophold i Tyskland, så jeg kunne arbejde med tysk mad og tyske vine.

Hvad har du brugt mest arbejdstid på det seneste år? 
I foråret brugte jeg meget tid på at hjælpe virksomheder med lærlinge godt igennem den første corona-lukning. Der var virkelig pres på, da virksomhederne lukkede ned, og skolerne gik over til nødundervisning. Reglerne for nødundervisningen blev forstået meget forskelligt rundt omkring i landet.

Derfor brugte jeg også efter sommerens genåbning meget tid på at rådgive virksomheder om reglerne og på at tale med et superdygtigt embedsværk i Børne- og Undervisningsministeriet, om hvad der var op og ned.

Dokumentation

Hver onsdag præsenterer Altinget Uddannelse en ny aktør fra uddannelsesdanmark.

De svarer på de samme 11 spørgsmål om deres egen uddannelsesbaggrund, deres arbejde med uddannelsesområdet og deres perspektiver på fremtidens uddannelsessytem.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00