”Vi har mistet noget respekt for lærerne som autoritet"

MIN SKOLE: Mette Abildgaard (K) havde oddsene imod sig, da hun trådte ind i folkeskolen. Men trods store udfordringer fra start blev hun en mønsterelev i de ældre klasser.

Mette Abildgaards (K) folkeskoletid var præget af en del modgang i starten, men i dag ser hun tilbage på folkeskolen som et sted, der har formet hende til den, hun er i dag.
Mette Abildgaards (K) folkeskoletid var præget af en del modgang i starten, men i dag ser hun tilbage på folkeskolen som et sted, der har formet hende til den, hun er i dag.Foto: /ritzau/Jacob Jørgensen
Kristoffer Kvalvik

De dygtigste lærere, jeg har haft, har været dem, der var klare autoriter. Det ved jeg godt er ærke-konservativt at sige, men det er noget, jeg mener dybfølt.

Mette Abildgaard (K)
Grundlovs-, klima- og miljøordfører

Mette Abildgaard er 14 år gammel, da hun stiller sig op på talerstolen. Hun skal levere sin første grundlovstale. Blandt de mange tilhørere sidder Lissy.

Lissy var som støttelærer en fast del af Mette Abildgaards første år i folkeskolen. Nu kunne hun se frugten af sit arbejde.

Inviteret af Venstre og Socialdemokratiets lokalafdelinger i Horsens, der havde bidt mærke i de mange læserbreve fra en pige i 8. klasse, kunne Mette Abildgaard holde den første af mange politiske taler.

Dokumentation

Mette Abildgaard
Født 1988 i Horsens

0.-7. klasse på Nim Underup Skole

8. klasse på Sdr. Vissing Skole

9. klasse på Rejsby Europæiske Skole

Samfundsfaglig student fra Tørring Gymnasium i 2007

Cand.soc. fra Roskilde Universitet i 2013

Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Nordsjællands Storkreds fra 18. juni 2015


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00