Debat

DF: Udviklingsstrategi tager afsæt i den konkrete virkelighed

DEBAT: Regeringens udviklingsstrategi, Verden 2030, bygger i højere grad end tidligere på den konkrete virkelighed i stedet for idelogi, skriver Claus Kvist Hansen (DF).

Foto: Folketinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Omsider sættes områder som ukontrolleret befolkningstilvækst og korruption på dagsordenen.

Claus Kvist Hansen (DF)
Udviklingsbistandsordfører

Af Claus Kvist Hansen (DF)
Udviklingsbistandsordfører 

Søndag var det præcis to år siden, at danskere var til Folketingsvalg. Et valg, der som bekendt endte med et blåt flertal. Først bestående af en Venstre-regering og sidenhen en VLAK-regeringen. Posten som udviklingsminister har dog i hele perioden været besat af Venstre. Først af Kristian Jensen og nu af Ulla Tørnæs.

I januar i år indgik regeringen så et forlig om en ny strategi for Danmarks udviklingspolitiske og humanitære engagement med en bred vifte af Folketingets partier – kun Enhedslisten stod udenfor. Den nye strategi, Verden 2030, bygger i højere grad end tidligere strategier på den konkrete virkelighed i stedet for ideologi.

Kvinder og overbefolkning
Omsider sættes områder som ukontrolleret befolkningstilvækst og korruption på dagsordenen. Overbefolkning er hovedårsagen til hungersnød, borgerkrige og flygtninge. En sikring af kvinders mulighed for at kontrollere deres egen fertilitet er således en central forudsætning, for at befolknings- og udviklingsrelaterede programmer skal lykkes. Derfor er det af essentiel betydning, at Danmarks udviklingspolitik nu tager afsæt heri.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Derudover er det yderst glædeligt, at udviklingsarbejdet mere konkret tager udgangspunkt i at forebygge uønsket migration, samt at udviklingshjælpen skal knyttes mere hårdt op på modtagerlandenes vilje til at modtage egne borgere, som udvises fra Danmark. Det er et sundt princip, at såfremt man modtager dansk udviklingsstøtte, så skal man naturligvis også forpligte sig til at tage imod sine egne afviste statsborgere.

Som en del af min midtvejsevaluering vil jeg derfor gerne kvittere for, at regeringen har lagt sig i selen for at det historiske forlig blev en realitet. Vel at mærke en aftale med solide DF-aftryk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Kvist Hansen

Formand, Horsens Erhvervshavn, specialkonsulent, Region Syddanmark
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00