Ny strategi kridter banen op til kommende Afrika-plan og et “ægte samarbejde på alle parametre”

Med den nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi løftede udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) noget af sløret for, hvad vi kan forvente af den kommende Afrika-plan. Ligeværdige partnerskaber står i centrum, og Løkke varsler samarbejde på nye og flere områder.

Da udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) tirsdag præsenterede regeringens udenrigspolitiske strategi på Københavns Universitet, sagde han blandt andet, at Danmark skal blive bedre til at lytte til sine samarbejdspartnere i det globale syd. 
Da udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) tirsdag præsenterede regeringens udenrigspolitiske strategi på Københavns Universitet, sagde han blandt andet, at Danmark skal blive bedre til at lytte til sine samarbejdspartnere i det globale syd. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Danmark skal gøre mere for at udvikle sit samarbejde med de afrikanske lande, og det skal være baseret på ligeværd og respekt.  

Det var et af hovedbudskaberne fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), da han tirsdag præsenterede regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.  

Det er vigtigt at forstå, der ikke findes noget, der hedder magtens tomrum. Hvis ikke vi byder os til, så gør andre det.

Lars Løkke Rasmussen (M)
Udenrigsminister

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00