Overblik: Det vil regeringen prioritere på udviklingsområdet næste år

Seks milliarder kroner til grøn bistand, flere penge til Ukrainefonden og en ny slags humanitær ramme. Her er de ting, du skal vide om finanslovsforslaget på udviklingsområdet.

Regeringen lægger i finanslovsforslaget op til, at der ikke længere skal være tale om en ren humanitær ramme, men en ramme for “Humanitære og neksusindsatser”.
Regeringen lægger i finanslovsforslaget op til, at der ikke længere skal være tale om en ren humanitær ramme, men en ramme for “Humanitære og neksusindsatser”.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Torsdag fremlagde finansminister Nicolai Wammen (S) sammen med økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt regeringens finanslovsforslag.

Altinget Udvikling giver dig her overblikket over de centrale dele på udviklingsområdet. 

Regeringen vil afsætte seks milliarder kroner til grøn bistand. Det betyder, at 35 procent af bistanden til udviklingslandene skal gå til grønne tiltag. Regeringen vil særligt have fokus på klimaindsatser, som skal udgøre de 30 procent og 60 procent af klimaindsatserne, skal være målrettet klimatilpasning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024