Regeringen vil bruge 150 millioner kroner på at bekæmpe skovrydning i Amazonas

Som en del af finanslovsudspillet vil SVM-regeringen bruge 150 millioner kroner på støtte til Amazonfonden, som skal bidrage til at stoppe skovrydning i Amazonskoven.

”At stoppe skovrydning er et godt eksempel på, at klimapolitik, miljøpolitik og udviklingspolitik hænger sammen,” udtaler udviklingsminister Dan Jørgensen (S). 
”At stoppe skovrydning er et godt eksempel på, at klimapolitik, miljøpolitik og udviklingspolitik hænger sammen,” udtaler udviklingsminister Dan Jørgensen (S). Foto: Bruno Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Regeringen har de seneste par dage løftet sløret for dele af sit finanslovsudspil, og nu er turen kommet til udviklingsområdet. 

Fakta

Amazonfonden

Amazonfonden er en økonomisk mekanisme, der blev oprettet af den brasilianske regering i samarbejde med internationale partnere for at støtte bevarelse og bæredygtig udvikling af Amazonskoven. 


Kilde: Udenrigsministeriet

Regeringen vil nemlig støtte Amazonfonden med 150 millioner kroner på den kommende finanslov, som et bidrag til den brasilianske regerings indsats for at stoppe skovrydningen i Amazonskoven inden 2030. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00