Aktørerne har talt: Sådan får vi flere seniorer i arbejde

I fremtiden vil Danmark mangle tusindvis af hænder på arbejdsmarkedet. Senere tilbagetrækning er én måde, vi kan skaffe mere personale her og nu, og i de seneste uger, har Altinget Ældre bedt aktører kaste lys over, hvad de mener, der til for, at flere seniorer bliver på arbejdsmarkedet. 

Fleksibilitet, nedsat tid og mindre diskrimination er blandt nøglerne til at få flere seniorer til at blive på arbejdsmarkedet. 
Fleksibilitet, nedsat tid og mindre diskrimination er blandt nøglerne til at få flere seniorer til at blive på arbejdsmarkedet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Danskerne lever længere, og der er stadigt færre i den erhvervsaktive alder. Det betyder, at både den private og den offentlige sektor mangler arbejdskraft nu og i fremtiden. I denne temadebat har centrale aktører givet deres bud på, hvordan vi kan fastholde flere seniorer. 

På Altinget Ældre har vi spurgt hvad der skal til for at få flere seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet? Skal vi tænke i gulerødder eller pisk? Og hvordan bliver arbejdspladserne mere seniorvenlige? 

Der er mange bud. For det første, er det vigtigt ikke at skære alle seniorer over én kam, understreger Vive. Professor ved Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø peger på at nedsat tid kan få halvdelen af seniorerne til at blive. Ældre Sagen argumenterer for, at diskrimination er et helt centralt problem. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00