Ny debat: Hvordan får vi ældre til at arbejde længere?

TEMADEBAT: Økonomer, erhvervsliv og politikere ønsker, at flere ældre skal arbejde længere end pensionsalderen. I en ny debat giver aktører deres bud på, hvordan de vil få ældre til at arbejde længere.

Mange ældre arbejder allerede længere end pensionsalderen. Men de færreste ønsker at fortsætte på fuld tid og vil hellere foretage en glidende overgang til pensionisttilværelsen.
Mange ældre arbejder allerede længere end pensionsalderen. Men de færreste ønsker at fortsætte på fuld tid og vil hellere foretage en glidende overgang til pensionisttilværelsen. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Selv om regeringen for tiden er optaget af at sikre tidlig pension for Arne og andre nedslidte lønmodtagere, har økonomer, erhvervsliv og det brede politiske flertal fortsat blikket stift rettet imod, at flere ældre skal arbejde længere end den nuværende pensionsalder.

Mange ældre gør det allerede, og endnu flere vil gerne. Men de færreste ønsker at fortsætte på fuld tid og vil hellere foretage en glidende overgang til pensionisttilværelsen.