Analyse af 
Rikke Brøndum

Forhandlinger om jobcenterbesparelser for millioner nærmer sig afslutning

Forligspartierne bag Arne-pensionen er ved at nærme sig en aftale om besparelser for omkring 700 millioner kroner på jobcentrene for at finansiere ordningen. Det kan blive åbningen for et mangeårigt ønske i fagbevægelsen om at styrke a-kassernes rolle.

Det er en bunden opgave for partierne bag Arne-pensionen at finde godt 700 millioner kroner i jobcenter-besparelser for at betale for ordningen.  
Det er en bunden opgave for partierne bag Arne-pensionen at finde godt 700 millioner kroner i jobcenter-besparelser for at betale for ordningen.  Foto: Lars Helsinghof
Rikke Brøndum

Den sidste store brik i regeringens Arne-pension er ved at falde på plads.

Forligskredsen bag ordningen er godt i gang med forhandlingerne om, hvordan jobcentrene skal spare for at finde den sidste del af regningen – godt 700 millioner kroner - og særligt Dansk Folkeparti (DF) presser på for at lukke en aftale inden sommerferien.

Flere ting er i spil. Blandt andet reglerne for, hvilke aktiveringstilbud og samtaler kommunerne skal give ledige for at undgå at komme under skærpet tilsyn af staten. Også mulighederne for at omlægge refusionen er angiveligt på bordet. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00