Om  
Rita Bundgaard
Ulla Moth-Lund Christensen

HK Stats formand gennem et årti går på pension

Formand for HK Stat Rita Bundgaard går på pension til sommer. Forbundet skal derfor finde en ny formand ved sektorkongressen til juni. To kandidater har foreløbigt meldt sig som kandidater til formandsposten.

HK Stats formand og chefforhandler for de statsansatte til OK24, Rita Bundgaard, går på pension til sommer.
HK Stats formand og chefforhandler for de statsansatte til OK24, Rita Bundgaard, går på pension til sommer.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Rita Bundgaard, der har været formand for de statsansatte HK'ere i mere end ti år, går på pension til sommer og genopstiller derfor ikke til HK Stats sektorkongres til juni. 

Det skriver HK Stat i en pressemeddelelse

Rita Bundgaard er dog stadig fuldt beskæftiget frem mod sektorkongressen, da hun udover at være formand også er chefforhandler for statens ansatte til OK24. Hun fortsætter derfor med "120 kilometer i timen".

"Jeg fortsætter mit arbejde både som sektorformand og som chefforhandler for statens ansatte med uformindsket styrke til og med min sidste arbejdsdag. HK Stat og hele HK står over for vigtige forandringer. Både jeg og næstformand Ulla Moth-Lund Christensen ønsker at præge debatter og beslutninger samt sikre udviklingen af HK Stat også i de kommende måneder," siger hun. 

Rita Bundgaard har arbejdet for de statsansatte HK'ere siden årtusindeskiftet. Først som sektorformand for Viborg, Skive og Nykøbing, senere som næstformand og siden 2012 som formand. Hun er af flere blevet opfordret til at søge genvalg, og selvom hun er glad for opbakningen, ændrer det ikke ved hendes beslutning.

"Der er flere spændende udviklinger på arbejdsmarkedet, i HK Stat, i HK-forbundet og i hele fagbevægelsen, som jeg gerne fortsat ville være en del af og være med til at præge og tage ansvar for. Men jeg vil også gerne have tid til at være mere sammen med min mand, Erik. Han er en del år ældre end mig," siger hun.

Sammen med formandsposten i HK Stat stopper Rita Bundgaard også som formand for OAO-S og formand for CFU's forhandlingsudvalg. To kandidater har indtil videre meldt ud, at de stiller op til formandsposten til sektorkongressen til juni. Det drejer sig om nuværende næstformand Ulla Moth-Lund Christensen og formand for HK Politiet og Anklagemyndigheden Mathias Hvid Dalgaard Jakobsen.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rita Bundgaard

Fhv. formand, HK Stat, formand og chefforhandler, CFU og formand, OAO-Stat
diplomuddannelse i offentlig forvaltning

Ulla Moth-Lund Christensen

Sektornæstformand, HK Stat
Kontoruddannet fra Udenrigsministeriet, Diplom i off. Forvaltning, MPA

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024