Nu skydes en usædvanlig trepartsforhandling i gang. Her er tre ting, vi kan konkludere på forhånd

For første gang skal en regering forhandle løn med de ansatte i den offentlige sektor, når finansminister Nicolai Wammen onsdag tager imod KL, Danske Regioner, FH og Akademikerne til sættemøde i ministeriet.

For to år siden stemte sygeplejerskerne nej til overenskomstforhandlingerne og nedlagde arbejdet i næste to måneder. Det blev startskuddet til de trepartsforhandlinger, som regeringen nu tager hul på med arbejdsmarkedets parter i den offentlige sektor.
For to år siden stemte sygeplejerskerne nej til overenskomstforhandlingerne og nedlagde arbejdet i næste to måneder. Det blev startskuddet til de trepartsforhandlinger, som regeringen nu tager hul på med arbejdsmarkedets parter i den offentlige sektor.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Det er lidt over to år siden, at sygeplejerskernes to måneder lange strejke blev bremset med et indgreb fra Folketinget.

Onsdag starter trepartsforhandlingerne om ekstraordinære lønstigninger til velfærdsmedarbejdere, som tager afsæt i afrapporteringen fra den lønstrukturkomité, der blev nedsat som led i indgrebet.

Der er på flere måder lagt op til svære – og usædvanlige – forhandlinger. Noget ved vi dog allerede.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00