Lønmilliarder fra S kan spænde ben for private overenskomstforhandlinger

Løfter om højere løn til offentligt ansatte vil ifølge en ekspert kunne opildne privatansatte forud for overenskomstforhandlinger. Peter Hummelgaard (S) afviser.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) var onsdag med til at præsentere Socialdemokratiets bud på bedre arbejdsvilkår for offentligt ansatte. Det skete ved et pressemøde på Plejecenter Sølund i København.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) var onsdag med til at præsentere Socialdemokratiets bud på bedre arbejdsvilkår for offentligt ansatte. Det skete ved et pressemøde på Plejecenter Sølund i København.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

De kommende overenskomstforhandlinger i den private sektor risikerer at blive endnu sværere, end de i forvejen tegnede til at blive.

Det vurderer en arbejdsmarkedsforsker og fagforbundet Dansk Metal, efter at Socialdemokratiet onsdag spillede ud med et forslag om højere løn til offentligt ansatte. I forvejen ventes overenskomstforhandlingerne i det private at blive mere end almindeligt svære, fordi sjældent store stigninger i forbrugerpriserne er i fuld gang med at udhule købekraften hos almindelige lønmodtagere.

Det kan være med til at opildne kollegerne i den private sektor

Laust Høgedahl
Lektor, Aalborg Universitet

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00