Magtfuld fagboss nedtoner lønforventninger inden turbulente forhandlinger 

Selvom tårnhøj inflation har udhulet danskernes lønninger, er det urealistisk at forvente, at en ny overenskomstaftale kan sikre reallønsstigninger for landets privatansatte i år, mener Dansk Metal-formand Claus Jensen. 

Dansk Metals formand Claus Jensen (tv.) og formand for 3F's industrigruppe Mads Andersen udgør topforhandler-duoen for lønmodtagersiden ved årets overenskomstforhandlinger for det private arbejdsmarked. 
Dansk Metals formand Claus Jensen (tv.) og formand for 3F's industrigruppe Mads Andersen udgør topforhandler-duoen for lønmodtagersiden ved årets overenskomstforhandlinger for det private arbejdsmarked. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Søren DahlJakob Krarup Bjerregaard

Mens virksomhederne har scoret store overskud i de seneste år, har udviklingen på danskernes lønseddel været anderledes skuffende, samtidigt med at deres købekraft er blevet udhulet af en historisk høj inflation.

Derfor møder fagbevægelsen op til årets overenskomstforhandlinger for landets godt 600.000 privatansatte med en stor ubetalt regning for den tabte lønudvikling til deres modpart på arbejdsgiversiden. 

En regning, som lønmodtagerne dog ikke skal forvente, bliver betalt lige med det første.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00