Ny debat: Hvordan bør det ekstraordinære lønløft til offentligt ansatte se ud?

SVM-regeringen har lagt op til et lønløft på tre milliarder kroner til offentligt ansatte, der blandt andet skal tage udgangspunkt i lønstrukturkomitéens kommende rapport. Lønløftet kommer dog med en række betingelser til fagbevægelsen, og derfor sætter Altinget Arbejdsmarked i en ny temadebat fokus på det kommende lønløft.

SVM-regeringen har lagt op til et lønløft på tre milliarder kroner til offentligt ansatte. Lønløftet kommer dog med en række betingelser, som Altinget Arbejdsmarked sætter fokus i en ny debat.
SVM-regeringen har lagt op til et lønløft på tre milliarder kroner til offentligt ansatte. Lønløftet kommer dog med en række betingelser, som Altinget Arbejdsmarked sætter fokus i en ny debat.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Brink

S-regeringen nedsatte i forlængelse af sygeplejerskernes strejke Lønstrukturkomitéen i oktober 2021. Komiteen har til formål at analysere og sammenligne strukturer for løn i den offentlige sektor og belyse de konsekvenser, eventuelle ændringer vil have.

Lønstrukturkomiteens arbejde blev på grund af valget og forårets overenskomstforhandlinger udskudt med at halvt år og forventes nu at blive afsluttet inden udgangen af juni 2023.

SVM-regeringen lagde desuden i sit regeringsgrundlag op til at bruge tre milliarder kroner på et lønløft til offentligt ansatte. Pengene skal komme fra besparelser på kommuner og regioners udgifter til administration.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00