Socialdemokratiet er ude af pensionsforhandlinger

TILBAGETRÆKNING: Ifølge Mette Frederiksen har regeringen smidt Socialdemokratiet ud af forhandlingerne om bedre vilkår for de nedslidte. Den udlægning er beskæftigelsesministeren dog ikke enig i.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet er blevet bedt om at forlade pensionsforhandlingerne. Det fortæller S-formand Mette Frederiksen til TV 2 News.

”Socialdemokratiet, vi er blevet smidt på porten. Vi er blevet bedt om at gå fra forhandlingerne,” siger Mette Frederiksen til TV 2.

Socialdemokratiet var fredag eftermiddag til forhandlinger hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der har indkaldt til forhandlinger, efter at Socialdemokratiet i januar præsenterede et udspil, der skal give nedslidte en ret til at gå på folkepension før andre.

S-udspillet har ikke mødt opbakning hos regeringen, der til gengæld gerne vil se på, om man kan forbedre den seniorførtidspension, der i dag skal hjælpe nedslidte. Men heller ikke seniorførtidspensionen kommer Socialdemokratiet nu til at forhandle om.

Læs også

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mener ikke, at Socialdemokratiet er blevet smidt ud af forhandlingerne.

”Jeg anser det ikke som, at Socialdemokratiet er smidt ud. Jeg synes mere, at når man ikke kan finde en objektiv model for alle, så bliver vi jo nødt til at gå videre med noget andet,” siger Troels Lund Poulsen til TV 2.

Han peger på, at Socialdemokratiet ikke er kommet med bud på, hvem der skal have mulighed for at gå tidligere på pension, og hvem der ikke skal.
 
Dansk Folkeparti og Radikale sidder stadig med ved forhandlingsbordet hos regeringen om en justering af seniorførtidspensionen.

Regeringen har endnu ikke fremlagt et bud på, hvordan man hjælper de nedslidte på arbejdsmarkedet og forbedrer seniorførtidspensionsordningen. Det vil Troels Lund Poulsen ifølge DR dog gøre snarest, og han mener, at der kan landes en aftale efter påske.

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i Afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Troels Lund Poulsen

MF (V), statsrevisor, fhv. beskæftigelsesminister
student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion