Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 3

OVERBLIK: Regeringens omdiskuterede epidemilov førstebehandles i Folketinget, KL inviterer til stor sundhedskonference, og så er to ministre kaldt i samråd. Her er overblikket over ugens vigtigste begivenheder på velfærdsområdet.

Regeringens første udkast til en ny epidemilov blev trukket tilbage efter heftig kritik fra flere kanter. Tirsdag er en ny version klar til førstebehandling i Folketinget.
Regeringens første udkast til en ny epidemilov blev trukket tilbage efter heftig kritik fra flere kanter. Tirsdag er en ny version klar til førstebehandling i Folketinget.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor Schultz
Fakta
Velfærdsoverblikket
  • Hver mandag giver Altinget et overblik over begivenhederne på velfærdsområdet i løbet af den kommende uge.
  • Det kan være samråd, lovbehandlinger, høringer, konferencer, kongresser, årsmøder eller planlagte politiske forhandlinger.
  • Fokus ligger på områderne kommunal, arbejdsmarked, social, børn, ældre og sundhed, og overblikket vil være på fagportalerne af samme navn på Altinget.
  • Skriv til [email protected], hvis du vil varsle en begivenhed, som kunne indgå i velfærdsoverblikket

TIRSDAG

Ny epidemilov på vej
Tirsdag førstebehandles regeringens forslag til en ny epidemilov.

Lovforslaget skal sikre, at fremtidige regeringer og myndigheder kan handle hurtigt og effektivt, når smitsomme sygdomme truer. Loven giver derfor bemyndigelse til en lang række indgribende tiltag så som nedlukninger, pligt til at bære mundbind og regler om størrelsen på forsamlinger.

I loven er der også en række elementer, der skal sikre retssikkerheden. Det drejer sig blandt andet om at indføre et princip om, at der skal ske en automatisk domstolsprøvelse af frihedsberøvende foranstaltninger.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00