Løkke nedtoner amerikansk interesse for grønlandske lufthavne

Grønland skal ikke sætte næsen for højt op efter dollars fra det amerikanske forsvar til den nye lufthavnsinfrastruktur, som Grønland er langt fremme med at realisere. Det var udmeldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved Folketingets spørgetime tirsdag eftermiddag – godt to døgn før det grønlandske parlament, Inatsisartut, torsdag eftermiddag forventes at vedtage den omdiskuterede lufthavnspakke, der handler om at bruge i alt 3,7 milliarder kroner på at udvide to eksisterende lufthavne og anlægge en ny lufthavn.

"Jeg har med glæde noteret mig, at det amerikanske forsvarsministerium har udsendt et letter of intent (hensigtserklæring, red.), der markerer en eller anden amerikansk investeringsparathed. Jeg aflæser det nu ikke for nærværende som en parathed til at foretage voldsomme substantielle investeringer i de lufthavne, vi konkret taler om," sagde Lars Løkke Rasmussen med henvisning til den hensigtserklæring, som en amerikansk viceforsvarsminister underskrev under et besøg på Thulebasen i midten af september.

Her erklærer amerikanerne sig parate til at analysere og potentielt investere i grønlandske lufthavne, der kan anvendes til både civil og militær flyvning.

Login