Om  
Bjørn Førde
Niels Elbæk

Nairobi-klubben får ny formand

Bjørn Førde er ny formand for Nairobi-klubben, der er et fagligt forum for over 100 medie- og fagfolk, der arbejder med formidling af udviklingsstof.

Jesper Ravnborg

Nairobi-klubben rokerer i det øverste ledelseslag efter et netop afholdt konstituerende bestyrelsesmøde.

Bjørn Førde er i denne omstrukturering valgt som ny formand for klubben. Han afløser samtidig Niels Elbæk, som har været formand for foreningen i de seneste tre år, der nu fortsætter som kasserer.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der er sendt til Altinget.

Netop formidlingen af udviklingsstoffet, der er centrum for Nairobi-klubbben, er generelt for nedtonet i det danske medielandskab, siger den nye formand for klubben i pressemeddelelsen. 

”I dagens medievirkelighed arbejder mange journalister, fotografer, dokumentarister og kommunikationsfolk med formidling af udviklingsstof i mange andre sammenhænge end de store medier. De landsdækkende medier har gennem årene nedtonet den journalistiske dækning af især Asien, Afrika og Latinamerika. Dermed er store dele af formidlingen om det globale Syd i stor grad overladt til civilsamfundsorganisationer," siger Bjørn Førde.

Bettina Gram blev på selvsamme møde valgt som sekretær, mens Frode Højer Pedersen blev valgt som menigt medlem. Lise Blom er valgt som suppleant. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjørn Førde

Chefkonsulent, Førde for Dialogue, formand, Nairobi-klubben, fhv. direktør, Dansk Institut for Flerpartisamarbejde, fhv. generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke
cand.phil. i samfundsfag (Københavns Uni. 1975)

Niels Elbæk

Forretningsudvikler, Globalnyt, tidl. formand, Nairobi-Klubben, marketing & event manager
cand.com med internationale udviklingsstudier (RUC 1990)

0:000:00