11. december: Pernille Vigsø Bagge

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Pernille Vigsø Bagge fra Socialistisk Folkeparti.

Af Simone Stegenborg-Grathwohl

Hvorfor gik du ind i politik?

"Det gjorde jeg, fordi jeg meget gerne ville være med til at forandre samfundet. Jeg syntes, der var alt for meget uretfærdighed. Jeg syntes, det var forfærdeligt, som vi behandlede vores natur. Og så syntes jeg, at det var uretfærdigt, at der var rigtig mange i vores samfund, der havde for meget og rigtig mange, der havde for lidt. Det var meget den sociale uretfærdighed, jeg var optaget af."

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Fakta
Pernille Vigsø Bagge er 36 år og har siddet i Folketinget siden valget 2005. Hun har været gruppeformand for SF's folketingsgruppe siden oktober 2011 og er blandt andet medlem af kirkeudvalget og kulturudvalget. Pernille Vigsø Bagge er cand.theol. fra Aarhus Universitet og har arbejdet som lærer og konfirmandunderviser.  
Foto:
Foto:

"Mit vigtigste politiske mål er, at vi får fokus på fællesskaberne i vores samfund, og at individualiseringen ikke tager overhånd."

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

Mit vigtigste politiske mål er, at vi får fokus på fællesskaberne i vores samfund, og at individualiseringen ikke tager overhånd

Pernille Vigsø Bagge
MF (SF)
Foto:

"Det er der rigtig mange, der har været. Hvis jeg skal nævne én, så må det være Ebba Marie Strange. Hun var en af de første kvinder på toppen i SF. Hun var klog samtidig med, at hun også kunne være barsk."

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

"Det må være Tina Nedergaard fra Venstre. Jeg synes, at hun er gået igennem ild og vand samtidig med, at hun holder fanen højt."

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

"Jeg forsøger at gå så mange ture som muligt. Jeg elsker at gå i naturen og få ryddet op i tankerne. Det er også sundt at komme udenfor og få noget frisk luft. Og så drikker jeg rødvin."

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

"Helt klart "Pindsvinets elegance" af Muriel Barbery. Den har nogle fantastiske personkarakteristikker. Den handler om klassekamp samt fordomme, og om hvor hurtigt folk kan få punkteret deres fordomme."

Er du stadig politiker om 5 år?

"I politik er fem år så lang tid, at det kan jeg overhovedet ikke se. Den dag, jeg ikke længere er politiker, vil jeg godt være præst eller lærer. Men jeg vil se, hvad tiden bringer. Indtil videre tænker jeg kun på politik."

Hvad fortryder du fra 2011?

"Jeg fortryder, at jeg ikke fik talt noget mere med de mennesker, jeg skulle have snakket med. Det var både kolleger og i det private. Jeg synes også, SF skulle have kæmpet mere i valgkampen. Vi skulle i højere grad have taget vare på partiet, da det gik allerværst i valgkampen, og da den massive pressedækning var så dårlig."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vigsø Bagge

Formand, Præsteforeningen, sognepræst, Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted Sogne
cand.theol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00