Ny SFU-formand: SF skal blive i regeringen

INTERVIEW: Det er fuldstændig afgørende, at vi får en mere lige omfordeling af rigdom og magt i samfundet, lyder det fra den nyudnævnte SFU-formand, Carl Valentin. Han mener, at regeringen har været for passiv i kampen for mere lighed i samfundet.
Hen over påsken var knap 200 unge samlet til SF Ungdoms årlige landsmøde. Her trådte SFU-formanden gennem to år, Gry Möger Poulsen, tilbage og blev afløst af Carl Valentin, der nu skal stå i spidsen for de unge socialister.

Den 21-årige fynbo håber på, at SF vil sætte mere fokus på at skabe en mere lige omfordeling af goderne. Men samtidig påpeger han, at SF bliver nødt at forblive en del af regeringssamarbejdet og tage de svære beslutninger, hvis de skal vinde vælgernes tillid tilbage.


Hvorfor valgte du at engagere dig aktivt i politik?

"For det første er jeg socialist, og vil forandre samfundet til det bedre. Jeg gik ind i politik for mange år siden, da jeg kun var 14 år. Jeg undersøgte, hvilket parti der passede bedst til mine holdninger, og det følte jeg, SF gjorde. Derfor var det selvfølgelig oplagt at engagere mig i SFU".

Har du en politisk mærkesag?

Fakta

Carl Valentin, 21 år
Opvokset i Odense
Student fra Mulernes Legatskole
Folketingskandidat for SF på Fyn
Tidligere formand for SFU Odense

 

 

"Jeg brænder politisk rigtig meget for lighed i samfundet. Det er fuldstændig afgørende, at vi får en mere lige omfordeling af rigdom og magt i samfundet. Det er samtidig noget, der ikke har været sat nok fokus på politisk - hverken hos den tidligere regering eller den nuværende regering, som desværre ikke har været offensiv nok i kampen for at skabe mere lighed".

Har du et politisk forbillede?

Som jeg ser det, er det fuldstændig afgørende, at SF bliver ved med at tage ansvar ved at indgå i de svære, men nødvendige beslutninger for Danmark

Carl Valentin
Formand for SF Ungdom

"En af dem, der har inspireret mig mest, er Villy Søvndal. Jeg synes virkelig, han har gjort et godt stykke arbejde for SF. Han har stået fast ved sine værdier og kæmpet for et mere solidarisk samfund. Han har derudover spillet en vigtig rolle i at gøre SF til et parti, der har indflydelse på den førte politik".

Flere unge SF-talenter har på det seneste meldt sig ud af partiet for i stedet at fortsætte deres politiske karriere hos Socialdemokraterne. Hvordan forholder du dig til det?

"Personligt synes jeg, at det er meget ærgerligt, at de har forladt partiet. Det er nogle mennesker, som har betydet meget for mig. Nanna Westerby var formand for SFU, da jeg meldte mig ind, Jesper Petersen har altid været en stor inspiration for mig, og jeg har ført valgkamp for Emilie Turunen i 2009. Så jeg synes, det er trist, at de er blevet socialdemokrater, og det tror jeg også er den brede opfattelse i SFU. Men selv om jeg har stor respekt for dem, er jeg på ingen måde enig i, at vejen til et mere socialistisk samfund er at melde sig ind i Socialdemokraterne".

Hvad ser du som SF's vigtigste opgave i den nuværende regeringsperiode?

"Det allervigtigste er at komme ind i kampen om værdierne i samfundet. Der findes meningsmålinger, hvor Venstre og DF næsten kan samle et flertal alene, og hvor venstrefløjen kun kan samle 30 procent af stemmerne. Det er fuldstændig katastrofalt, og jeg tror, det kan medvirke til et opgør med den velfærdsstat, vi kender i dag".

"SF og resten af venstrefløjen bliver nødt til at komme med et svar på, hvordan vi kommer ud af krisen, og hvordan vi som samfund klarer os i en globaliseret verden".

Bør SF blive i regeringen på trods af de mange dårlige meningsmålinger?

"Jeg mener helt afgjort, at SF skal forblive i regeringen. Det er trist, at SF's aftryk på regeringens politik ofte er druknet i debatten, for selvom regeringens politik ikke er så rød, som man kunne ønske, har SF faktisk fået en del igennem. Personligt er jeg meget stolt over indsatsen mod multinationale skattesnydere og social dumping. Som jeg ser det, er det fuldstændig afgørende, at SF bliver ved med at tage ansvar ved at indgå i de svære, men nødvendige beslutninger for Danmark".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00