Boligminister kalder til stormøde om Hizb ut-Tahrir

BEBOERDEMOKRATI: Boligministeren vil i næste uge mødes med de 15 største almene boligorganisationer for at diskutere beboerdemokrati, efter Hizb ut-Tahrir igen er blevet sat i forbindelse med et omstridt valg i en boligforening.

Allerede i næste uge vil boligminister Carsten Hansen (S) mødes med en række af de største boligorganisationer for at drøfte endnu et tilfælde, hvor den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir sættes i forbindelse med et omstridt valg i en beboerbestyrelse. <br>
Allerede i næste uge vil boligminister Carsten Hansen (S) mødes med en række af de største boligorganisationer for at drøfte endnu et tilfælde, hvor den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir sættes i forbindelse med et omstridt valg i en beboerbestyrelse.
Foto: MBBL
Mads BangLise-Lotte Skjoldan

Boligminister Carsten Hansen  (S) har indkaldt de 15 største almene boligorganisationer og landsorganisationen BL til møde, efter en kendt Hizb ut-Tahrir-støtte er blevet valgt til afdelingsformand i Islandshøjparken i Nivå.

Ifølge flere medier har afdelingsformanden, som blev valgt på demokratisk vis ved en generalforsamling i foreningen, tætte bånd til Hizb ut-Tahrir.

"Det er underligt, at en organisation som Hizb ut-Tahrir, som har et højst mærkværdigt syn på demokrati, blander sig i beboerdemokratiet. Men vi har set det forskellige steder," konstaterer Carsten Hansen.

Carsten Hansen forklarer, at han har bedt om en redegørelse om forløbet i Nivå, og efter alt at dømme er der tale om et reelt valg. Alligevel mener ministeren, at der er grund til at drøfte situationen.

Nu, hvor vi har set det her problem flere steder, så vil vi høre dem, der arbejder med det. Det er helt naturligt, at når skoen trykker, så taler vi med dem, der har den på.

Carsten Hansen (S)
Boligminister

"Det var bedre at tilbyde de unge et positivt fællesskab i stedet for at skabe parallelsamfund i en antidemokratisk forening," siger Carsten Hansen.

"Nu, hvor vi har set det her problem flere steder, så vil vi høre dem, der arbejder med det. Det er helt naturligt, at når skoen trykker, så taler vi med dem, der har den på," siger Carsten Hansen.

Han frygter ikke, at der er en risiko for at marginalisere Hizb ut-Tahrir-medlemmerne yderligere, når man modarbejder en demokratisk valgt formand.

"Det er en organisation, som modarbejder demokrati på alle tænkelige måder, og når de bruger beboerdemokratiet til at tage over, så er det noget, jeg vil drøfte," siger Carsten Hansen.

Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, bakker op om, at ministeren mødes med de almene boligorganisationer, da hun også mener, at der kan findes løsninger lokalt. Det er vigtigt at få pointeret mindretalsbeskyttelsen i beboerdemokratiet, mener hun.

"Vi så det i Egedalsvænge, at i et demokrati kan flertallet godt tromle folk. Det er en udfordring, og man skal have en eller anden form for mindretalsbeskyttelse," siger Louise Schack Elholm.

Læs hele artiklen på Altinget: by og bolig her (kræver abonnement).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør









0:000:00