Det sker på folkemødet lørdag

GUIDE: På Folkemødets tredje dag vender Peter Mogensen den politiske situation med Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen taler fra hovedscenen, og den omdiskuterede gæst Geert Wilders får en snak med Flemming Rose. 

Allinge syder og bobler, solen skinner gavmildt, Folkemødet er i fuld gang og endnu en dag byder på spændende arrangementer og medrivende debatter. Vi har samlet en lille buket af lørdagens mange tilbud.

Med forbehold for ændringer. 
 

Er det på tide at gentænke de politiske kampagner i Danmark?
13. juni, 08:30 - 10:30 F5 Teltet ved Allinge Røgeri – plads F5 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek.
Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford fortæller om, hvad Danmark kan lære fra den amerikanske valgkamp. Der er også debat om at vinde valget med personlig kommunikation på de sociale medier, og om hvilke redskaber som vinder valg.

Debat: Özlem Cekic (SF) vs. Daniel Carlsen (Danskernes Parti)
13. juni, 08:45 - 09:45 J31 Kæmpestrandens Mødetelt - Kæmpestranden. 
I denne debat om indvandring, integration og mangfoldighed vil Özlem Cekic, folketingsmedlem for SF, debattere med Daniel Carlsen, partileder for Danskernes Parti. Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, vil som ordstyrer lede slagets gang.

Morgenritualet med Søs Marie Serup
08:45 - 09:30 G22 MeningsMinisteriet - Allinge Havn, inder- og ydermole
Søs Marie Serup fra TV 2 taler om, hvad der bliver afgørende i valgets slutfase.

Reimer Bo udfordrer Dennis Kristensen
09:00 - 10:00 G25 Grøn Scene - Allinge Havn, inder- og ydermole
Tager frivillige i sundhedssektoren de sjove opgaver fra betalte medarbejdere? Er de med til at lette trykket? Eller udfører de ligefrem opgaver, som bedst kan udføres på frivillig basis? FOA, Frivilligrådet, Sund By Netværket og Komiteen for Sundhedsoplysning krydser klinger fra morgenstunden.

Debat: EU's energipolitik
13. juni, 10:00 - 10:45 C1 Energiens telt - Cirkuspladsen. 
I Bruxelles arbejder politikere og embedsmænd på at skabe en energiunion. Hvad betyder det for Danmark og danske virksomheder i energiindustrien? En række eksportvirksomheder inden for energiteknologi stiller spørgsmål og får svar fra fire af EU-politikere. Blandt deltagerne er MEP Bendt Bendtsen (K), MEP Jeppe Kofod (S), MEP Margrethe Auken (SF), MEP Anders Vistisen (DF) m.fl. 

LO og FTF – ny fælles hovedorganisation?
13. juni, 10:00 - 11:00 K14 Folkets Hus i Det Gamle Posthus - Kirkepladsen. 
LO og FTF slår dørene op til den vigtigste debat på de indre LO og FTF-linjer i nyere tid. Nemlig den om der skal skabes en ny fælles hovedorganisation. Bente Sorgenfrey, formand FTF, og Harald Børsting, formand LO, deltager. 

Civilsamfundets ildsjæle - teselskab eller tredje sektor?
10:00 - 11:00 E2 Underværker - bygningsarvens ildsjæle - Kampeløkke Havn
Tager vi civilsamfundets ildsjæle alvorligt i nyhedsmedierne og den offentlige debat, eller forfalder vi til tanker om ternede duge og teselskaber? Dialog mellem professor Anker Brink Lund, forskningskoordinator ved CBS Center for Civilsamfundsstudier, og Rasmus Nielsen, chefredaktør på Altinget.

#eudk på #smdk: Journalisten, rådgiveren og eksperten
10:00 - 10:45 C7 Europa-Huset - Cirkuspladsen
Den ene får sine følgere op i det røde felt. Den anden er manden bag @MrMesserschmidt. Den tredje har væddet med @Heunicke om, hvorvidt Twitter kan flytte afgørende stemmer i en valgkamp. De mødes normalt på sociale medier, men på #fmdk udfordrer @DavidTrads, @Wederkinck og @BenjaminElberth hinanden.

Skraldespandsdebat: Er det en udfordring for demokratiet?
10:00 - 11:00 F11 Dansk Journalistforbund - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Hvilket ansvar har nyhedsmedierne og de sociale medier for at sikre en god debat – og hvad med politikerne, der ofte selv går til grænsen? Debat mellem Nikita Klæstrup, Konservativ Ungdom, Annika Smith, SF, Karen Bro, Ekstra Bladet og Thomas Myrup Kristensen, Facebook.

Liberalisme vs. konservatisme
10:15 - 10:45 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Hvilke fællestræk har liberalismen og konservatismen, og hvordan adskiller de sig fra hinanden? Deltagere i debatten er Christopher Arzrouni, debatredaktør, Børsen, Rune Toftegaard Selsing, debattør, og Joachim B Olsen, Liberal Alliance.

Kampen om ligestilling
10:30 - 11:15 D5 Danchels Hus - Venstre - Ved Brandstationen
Har 100 års stemmeret til kvinder givet ligestilling mellem kønnene? Venstres borgmester i København, Pia Allerslev, byder skuespiller og debattør, Hella Joof og debattør for politiken.dk, Rasmus Brygger ind til en debat om ligestilling. Ordstyrer er Rulle Grabow Westergaard.

Status på valgkampen
11:30 - 12:30 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Davis Trads og Troels Mylenberg vender og drejer den politiske situation midt i valgkampen.

Cheføkonomerne har ordet
13. juni, 12:00 - 12:45 G18 Tekniq og Dansk Byggeris Telt - Allinge Havn, inder- og ydermole. 
Med forskelligt udgangspunkt tager nogle af Danmarks mest citerede økonomer temperaturen på dansk økonomi og giver deres bud på finanspolitik, skattepolitik og reformer. Bo Sandberg, cheføkonom Dansk Byggeri, Jan Kæraa Rasmussen, cheføkonom LO, Mads Lundby Hansen, cheføkonom Cepos, og Lars Andersen, direktør AE-Rådet, deltager i debatten.

Interview med Karsten Dybvad: Kære Danmark, hvad skal vi leve af?
12:00 - 12:30 F6 Operate A/S - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Interview og debat med Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad, om hans visioner for Danmark.  

Connie & Monopolet
13. juni, 12:30 - 13:30 K27 Lindeplads 1, Mødelokale - Kirkepladsen. 
Connie Hedegaards (K) monopol giver svarene på, hvordan vi kommer ud ad vejen mod grøn energi. Connie Hedegaard, Christopher Arzrouni, debatredaktør Børsen, Christian Ibsen, direktør i CONCITO, og Peter Birch Sørensen, formand for Klimarådet, deltager.

Debat: Hvem har magten, æren og ansvaret for din sundhed?
13:00 - 13:55 K35 Altinget & Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Sunde madvaner er for mange danskere den sidste nød, der mangler at blive knækket. Det kan vi selv gøre noget ved – men samfundet har måske også et ansvar. Deltagere i debatten er Søren Frank, madredaktør på Berlingske, Tomas Pietrangeli, landedirektør i Arla Danmark, Martin Brinch Jöhncke, ‎koncept- og udviklingsdirektør i Dagrofa, m.fl. 

Debat: Må en forsker have en holdning?
13:00 - 14:00 C6 DTU & IDA - Cirkuspladsen
Debattens omdrejningspunkt er forskernes rolleideal i et demokratisk perspektiv, og journalister, forskere og politikere, bl.a. Søren Pind (V), deltager i debatten, der modereres af journalist Martin Breum.

Radikaliseringen herhjemme og i mellemøsten
13:00 - 14:00 G19 Det Konservative Folkepartis stand - Grønne Erna - Allinge Havn, inder- og
ydermole
Hvordan sikrer vi, at danske muslimer ikke drager i hellig krig? Mellemøstekspert og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Naser Khader, diskuterer med Politiken-journalist og forfatter til en bog om danske syrienskrigere, der udkommer til efteråret, Jakob Sheikh. Arrangement modereres af journalist og historiker Adam Holm.

Roald Als versus Bo Lidegaard: For eller imod EU?
13:00 - 13:30 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Politikens satiretegner Roald Als viser sine EU-kritiske tegninger frem og diskuterer EU med Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard. 

Geert Wilders og Flemming Rose: Hvad truer ytringsfriheden - og hvordan forsvarer vi den?
13. juni, 13:00 - 14:00 A16 Kongeskærskolens Aula - Danchells Anlæg. 
To offentlige personer, der lever med dødstrusler, den hollandske politiker Geert Wilders og forfatter og journalist Flemming Rose, taler om ytringsfrihed og demokrati i vestligt perspektiv. 

Pop-up-quiz: Hvad enhver dansker bør vide om Folketinget
13:15 - 14:00 F13 Folkeuniversitetet - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Folketinget udfordrer folket med Uffe Elbæk fra Alternativet og Mette Bock fra LA i rollerne som quizmasters. Hvor meget ved du egentlig om det danske folkestyre og om Folketinget? Saml et hold på maks. 10 personer, og vær med i bedste pub-quiz-stil.

DM i debat – Finale
13. juni, 14:30 - 15:30 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen.
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken inviterer til finalen i DM i debat 2015. Fire unge debattører har kæmpet sig vej til den afgørende dyst om, hvem der er bedst i landet til at debattere. 

Peter Mogensen vs. Lars Løkke
13. juni, 15:15 - 15:45 C13 Domen - Cirkuspladsen. 
Krakas direktør, Peter Mogensen, diskuterer den politiske situation med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

LA-formand Anders Samuelsen taler på hovedscenen
13. juni, 17:00 - 17:30 C10 Hovedscenen - Cirkuspladsen.
Liberal Alliances medlem af Folketinget Mette Bock varmer op på hovedscenen før partileder Anders Samuelsen holder sin årlige Folkemødetale.

Politisk Høvdingebold med Dansk Erhverv og Fagbevægelsen
13. juni, 17:30 - 18:30 D2 FOA - Fag og Arbejde / PenSam - Ved Brandstationen.
Argumenterne er erstattet med hårde skud, når Dansk Erhverv og Fagbevægelsen mødes i en spektakulær høvdingebold-dyst. To høvdinge kæmper. Én står tilbage til sidst! Anders Lund Madsen kommenterer kampen.

Åbent Hus: Søren Pind og Bertel Haarder synger for
15:30 - 17:00 D5 Danchels Hus - Venstre - Ved Brandstationen
Bertel Haarder og Søren Pind i duet synger sange fra Højskolesangbogen, gamle politiske sange og måske en hjemmelavet sang til lejligheden.

Live politisk satire
16:00 - 16:45 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Manden bag RokokkoPosten, Mikkel Andersson, slår gækken løs.

Groft sagt - Sandheden om Folkemødet
17:30 - 18:30 G27 Kulturens Telt / Kulturens Plads (foran teltet) - Allinge Havn, inder- og
ydermole
Henrik Dahl og Hans Hauge fra Berlingskes Groft Sagt-hold serverer den ubarmhjertige sandhed om Folkemødet og hudfletter velmenende NGO'er, opportunistiske virksomheder, selvretfærdige medier, glatte lobbyister, selvhøjtidelige debattører og meningsdannere. 

Hvad gør sociale NGO'er, når der går politik i social nød
17:30 - 18:30 K35 Altinget & Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Ayfer Baykal, leder af Mændenes Hjem, Annemette Nyfos, leder af Kirkens Korshær, og Sia Boesen, projektmedarbejder ved Områdefornyelse Nørrebro, deltager i debat om hjemløse EU-borgere i København.

Kender du politikertypen?
17:30 - 18:30 F10 Røgeriets Mødetelt 1 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Hvilken type politikere har vi i Danmark, og hvor meget ligner vores Folketingsmedlemmer egentlig den danske befolkning? Kom med til en underholdende og atypisk debat med livsstilskommentator Niels Folmann kendt fra ’Kender Du Typen’ på DR1 og en række danske politikere, bl.a. Søren Søndergaard, (EL), Søren Espersen (DF), Bertel Haarder (V) og Uffe Elbæk fra Alternativet.

Skær Folkelagkagen - Danskernes finanslov
17:45 - 19:15 B12 Brandstationens Mødetelt - Nordlandspladsen
Hvordan skærer vi samfundskagen? Magnus Heunicke (S), Bertel Haarder (V) og Lizette Risgaard, næstformand, LO, deltager i debatten. Efterfølgende får folket magten over musikken, når Henrik Krogsgaard, Heunicke og Haarder tester folkets musiksmag.

Interview med Uffe Elbæk
13. juni, 18:00 - 19:00 F6 Operate A/S - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek.
Interview og debat med Uffe Elbæk om at stå i spidsen for Alternativet som en alternativ bevægelse i dansk politik. 

ATS Live
19:00 - 20:00 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
ATS ser på årets gang i injurier og sang. Der er ingen grænser for, hvilke politiske emner der vil blive vendt og drejet, når mændene bag Politikens satirespalte At Tænke Sig, Gorm Vølver og Ole Rasmussen, opfører deres politiske satire-liveshow.

Borgens bedste stemmer
20:00 - 21:30 F18 Skurvognen - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
På Christiansborg duellerer politikerne på politik. Men hvem synger bedst? BT's kor-battle mellem de røde og de blå er blevet en klassiker på Folkemødet. To kor synger hinandens sange - og alle er velkomne til at synge med, når Borgens bedste stemmer giver den gas.

Natsværmer Lounge på Altinget og Grønbechs hotel
13. juni, 22:00 - 23:55 K35 Altinget & Grønbechs Hotel - Kirkepladsen. 
Minna Grooss fra radioprogrammet Natsværmeren, DR P2, har sammensat et særligt musikalsk forløb for folkemødets deltagere. 

,

Forrige artikel Forstå tal-krigen om de lånte fjer Forstå tal-krigen om de lånte fjer Næste artikel S: Overtrædelse af zoneforbud skal straffes hårdere S: Overtrædelse af zoneforbud skal straffes hårdere