Det sker på Folkemødet fredag

GUIDE: Folkemødets anden dag byder igen på mange debatter og politiske arrangementer. Statsministeren lægger vejen forbi Allinge og taler på hovedscenen, hvor også EL, DF og SF holder taler. Vi har samlet et udpluk af fredagens arrangementer her. 

Folkemødets anden dag i Allinge på Bornholm byder på et væld af spændende arrangementer. Vi har samlet en lille buket af fredagens mange tilbud.

Med forbehold for ændringer

Morgenritualet med Pind og Hækkerup
08:45 - 09:30 G22 MeningsMinisteriet - Allinge Havn
Minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup (S) og udenrigsordfører Søren Pind (V) mødes i MeningsMinisteriet til en snak om dansk politik.

Lykketoft i stolen
09:00 - 10:00 D3 3F, Fagligt Fælles Forbund - Ved Brandstationen
Mogens Lykketoft har i en menneskealder været aktiv i dansk politik. Kampene og resultaterne er mange. Nu begiver han sig ud på nye opgaver som formand for FN's Generalforsamling. Michael Jeppesen interviewer.

Morgenmøde med formanden: Harald Børsting
09:00 - 10:00 K14 Folkets Hus i Det Gamle Posthus - Kirkepladsen
LO-formand Harald Børsting sætter lønmodtagernes politiske ønsker, herunder arbejdspladser, vækst og velfærd, på valgdagsordenen.

Debat: "Grækerne er dovne og lever på nas"
09:30 - 11:00 C16 Enhedslisten - Cirkuspladsen
Søren Søndergaard (EL) vender vrangen ud på den græske økonomi.

Vestager - om Bruxelles, strikkede elefanter og ...
09:30 - 10:00 F5 Teltet ved Allinge Røgeri – plads F5 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Margrethe Vestager fortæller om, hvad det betyder at have fået en magtfuld position i EU, og hvordan man samtidig får tid til at strikke elefanter.

Masterclass i lobbyisme med Susanne Hegelund og Peter Mose
10:00-11:00 - Altinget Grønbechs Hotel

Altinget afholder Masterclass i Lobbyisme med vores faste klummepar Susanne Hegelund og Peter Mose. De skriver hver uge "Mandagstræneren" i Altinget og er kendte for bøger om netop lobbyisme og embedsværket.

Debat: Samarbejdet mellem offentlig og privat: er vi gode nok i DK?
10:00 - 11:00 K35 Altinget & Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Blandt paneldeltagerne er tidl. departementschef i Finansministeriet og tidl. adm. direktør for DONG Energy, Anders Eldrup. Administrerende direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning, Mikkel Hemmingsen. CEO for Sampension, Hasse Jørgensen og CEO for KMD, Eva Berneke. Paneldeltagerne vil debattere og besvare spørgsmålene: Hvad skal der til, for at det offentlige og det private arbejder sammen? 

Debat: Demokrati - en by i Rusland?
10:00 - 10:45 C18 Radikale Venstre - Cirkuspladsen
Debatten tager temperaturen på det politiske Rusland. Kan man være i politisk opposition til Putins Rusland? Hvordan er demokratiets vilkår i Rusland, og hvordan ser oppositionen i Rusland på Putins Ukraine eventyr? Debat med udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og Sergei Mitrokhin, leder af det russiske oppositionsparti Yabloko.

Hvordan vi sikrer samfundets udsatte bedre mad?
10:00 - 11:00 F1 Landbrug & Fødevarer - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Joachim Olsen (LA) og miljøminister Kirsten Brosbøl (S) battler med værestederne Reden og SydhavnsCompagniet om at lave den bedste brunch. 

Fra gak-tik til praktik: Flere lærlinge til fremtidens behov
10:00 - 11:00 K21 Klostergården - Kirkepladsen
Tv-vært Ane Cortzen udfordrer undervisningsminister Christine Antorini (S) samt fagbevægelsens og industriens top: Hvad kan de gøre hver især, for at flere virksomheder og elever finder hinanden? Undervejs sætter DI’s adm. direktør Karsten Dybvad og undervisningsministeren sig i den varme stol.

Tale fra SF's Formand, Pia Olsen Dyhr
11:00 - 11:30 C10 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Pia Olsen Dyhr holder sin tale fra hovedscenen og bliver efterfølgende interviewet af TV 2 NEWS. 

Fup og fakta om flygtninge
11:45 - 12:45 J38 Flygtningefløjen - Kæmpestranden
Søren Espersen, udenrigsordfører for Dansk Folkeparti, og udenrigsminister Martin Lidegaard (R), udenrigsminister, dyster med hinanden i deres viden om flygtninge, flygtningeforhold og -politik. 

Ombudsmanden og den nye offentlighedslov
12:00 - 13:00 F11 Dansk Journalistforbund - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, skal om halvandet år evaluere nogle af de centrale paragraffer i den nye Offentlighedslov. Han belyser nogle af de erfaringer, der hidtil er høstet med anvendelsen af loven. Efterfølgende er der debat med Christian Jensen, chefredaktør på Information og juryformand for FUJ-prisen for undersøgende journalistik, Per Hansen, næstformand i DJØF og afdelingschef i Ministeriet for Børn og Undervisning, og Lars Werge, journalist og formand i Dansk Journalistforbund.

Helle Thorning-Schmidt på Brandstationen
12:00 - 13:00 D1 Den Gamle Brandstation - Ved Brandstationen
Statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver interviewet af ansvarshavende chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

Hvad blev der af dit privatliv?
12:00 - 13:00 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Platforme som Facebook, Instagram og Google registrerer hvert et skridt, du tager ude på nettet. Kan EU beskytte dig? Politikens digitale chef Frederik Wiedemann udfordrer Margrethe Vestager (R), Anders Vistisen (DF), Morten Løkkegaard (V) og vært på Harddisken Henrik Føns.

Kulturen på støtten…
12:00 - 12:45 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Mette Bock (LA), Pia Kjærsgaard (DF), Hella Joof og Peter Aalbæk går kulturstøtten efter i sømmene. Stephane Surrugue er ordstyrer.

Den Varme Stol - Henrik Qvortrup
12:00 - 12:30 G17 Færgen - Allinge Havn, inder- og ydermole
Den Varme Stol giver alle mulighed for at stille spørgsmål til Henrik Qvortrup. Spørgsmålene samles ind i en høj sort hat, og ordstyrer Paula Larrain stiller dem direkte videre.

Den Korte Radioavis med sidste nyt fra Folkemødet
12:05 - 13:00 F22 Radio24syv i Galleri Rasapasa - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Den berømte og berygtede seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun er i studiet.

Anne Sofie Kragh interviewer Anders Samuelsen
12:30 - 13:00 F5 Teltet ved Allinge Røgeri – plads F5 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Euromans Anne Sofie Kragh interviewer partileder Anders Samuelsen (LA). 

Eritrea-debat: Ytringsfrihed på jobbet
13:00 - 14:00 K19 Akademikerne - Kirkepladsen
Hvilken betydning har ytringsfrihed og den faglige integritet for demokratiet og den enkeltes arbejdsliv. Debatten styres af Jesper Tynell fra P1.

Embedsværket anno 2015 - Bo Smith-udvalget stiller diagnosen
13:00 - 13:50 F8 Røgeriets Mødetelt 3 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
I kølvandet på en række politiske skandalesager og debatten om, hvorvidt den offentlige forvaltning fungerer, som den skal, nedsatte Djøf i 2014 Bo Smith-udvalget for at give embedsværkets rolle et grundigt serviceeftersyn. Til efteråret kommer udvalgets rapport og samlede anbefalinger, men allerede på Folkemødet kan udvalget løfte sløret for sin diagnose. Hvor er de reelle problemer i det politisk-administrative system, og hvordan kan man løse dem? Debatten modereres af Michael Kristiansen.

Topskat: must have eller too much?
13:00 - 14:00 K21 Klostergården - Kirkepladsen
Troels Mylenberg udfordrer et panel bestående af direktør i DI Tine Roed, økonom Carsten Koch, Økonom, senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Jens Sand Kirk, Rasmus Ødum fra COWI og Anders Samuelsen (LA) på spørgsmålene omkring topskat i Danmark. 

Partisekretærer i valgkamp
13:00-14:00 Altinget Grønbechs Hotel. 
De magtfulde partisekretærer fra landets to helt centrale partier, Claus Richter (V) og Lars Midtiby (S),  tørner sammen lige op til valget 18. juni. Altinget udfordrer dem på 2015-valgkampens mål, metoder og resultater. Ordstyrer Rasmus Nielsen, chefredaktør Altinget. 

Det, vi taler om på Folkemødet
13:05 - 14:00 F22 Radio24syv i Galleri Rasapasa - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Ditte Okman er klar med sidste nyt om Folkemødets store skandaler, overraskelser og ikke mindst det kulørte stof. Hvad sladrer de om – alle politikerne og beslutningstagerne, mens de er tvunget sammen på Bornholm. 

Helle Thorning-Schmidt taler på hovedscenen
14:00 - 14:30 C10 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Socialdemokraternes formand og Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt taler fra hovedscenen og bliver efterfølgende interviewet af TV 2 NEWS. Forsangeren fra Ulige Numre varmer op.

Bordfodbold, fodboldquiz og optakt til Danmark mod Serbien
14:30 - 15:15 C15 SF - Cirkuspladsen
Som optakt til EM kvalifikationskampen mellem Danmark og Serbien lørdag aften udfordrer SF's formand, Pia Olsen Dyhr, blå blok i bordfodbold og fodboldquiz.

Offentlige ydelser – for lidt, for meget eller lige tilpas?
14:30 - 15:15 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Panelet bestående af Joachim B. Olsen (LA), Christian Juhl (EL), Mads Lundby Hansen fra Cepos, Rune Baastrup fra Cevea tager fat på et af tidens store, politiske spørgsmål: Kan det betale sig at arbejde i Danmark? Bent Winther fra Berlingske er ordstyrer.

Debat: Hvor ulige skal verden være i 2030?
14:30 - 15:15 J35 Menneskerettighedsteltet - Kæmpestranden
Kommende FN-formand Mogens Lykketoft giver sin vision for, hvordan FN's udviklingsmål skal blive til virkelighed. Institut for Menneskerettigheder og Red Barnet stiller skarpt på verdens fremtid. I debatten deltager generalsekretær i Red Barnet Mimi Jakobsen og international chef i Institut for Menneskerettigheder Eva Grambye. Clement Kjersgaard styrer slaget.

Partiledertale ved partiformand Kristian Thulesen Dahl
15:00 - 15:30 C10 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Folketingsmedlem Søren Espersen underholder på scenen i 10 min., inden partiformand Kristian Thulesen Dahl taler.

Mogensen vs. Olsen Dyhr
15:15 - 15:45 C13 Domen - Cirkuspladsen
Krakas direktør, Peter Mogensen, diskuterer den politiske situation med SF's formand, Pia Olsen Dyhr

Lidegaard i samtale med Thorning-Schmidt
15:30 - 16:30 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) interviewes af Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, om rigets tilstand.

Altinget sundhedsredaktør er ordstyrer i Den ornli' syge sundhedsquiz
15:30 - 17:00 F3 Danske Regioner - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Redaktør ved Altinget: sundhed Ole Toft styrer sundhedsdebatten, hvor organisationer og politikere fra regioner og kommuner sammen med foreningernes repræsentanter konkurrerer på viden om og debatterer sundhedsområdet. 

Bertel Haarder vs. Lars Goldschmidt
15:45 - 16:45 F5 Teltet ved Allinge Røgeri – plads F5 - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Uddannelse er i særlig grad afgørende for at hjælpe udsatte børn og unge. Men hvem har ansvaret for, at det sker? Og hvordan støtter velfærdsstaten børnene bedst? Egmont Fonden spørger Bertel Haarder og Lars Goldschmidt.

Fodboldkamp Team Borgen mod Team Politiske journalister
16:00 - 16:50 B18 Allinge Stadion - Nordlandshallen
Radikale samler partier på tværs i Folketinget til en kamp mod et hold politiske journalister og kommentatorer på tværs af medierne på Christiansborg. Nu gælder æren - om håneretten i dansk politik. 

EU MythBusters - Stine Bosse vs. Ole Ryborg og Poul Madsen
16:00 - 16:45 C7 Europa-Huset - Cirkuspladsen
Erhvervskvinden udfordrer EU-korrespondenten og chefredaktøren på mediernes EU-dækning.

Kristian Thulesen Dahl aflørerer sin opskrift på flæskesteg
16:45 - 17:00 C20 Dansk Folkeparti - Cirkuspladsen
Kristian Thulesen fortæller om hans livret og afslører, hvordan han får sværen på flæskestegen sprød.

Enhedslistens tale fra hovedscenen
17:00 - 17:30 C10 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, holder tale fra Folkemødets hovedscene.

Michael Jeppesen griller 3F's formand
17:30 - 18:00 D3 3F, Fagligt Fælles Forbund - Ved Brandstationen
Journalist og forfatter Michael Jeppesen har 3F's forbundsformand, Per Christenen, i den varme stol.

Debat: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?
17:30 - 18:15 F4 DI - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Vores velfærd er et fremtrædende tema i et valgår. Hvordan sikrer vi, at også fremtidens produkter er Made in Denmark? Debatpanelet består af Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), partiformand Anders Samuelsen (LA), formand Claus Jensen, CO-i samt adm. direktør Karsten Dybvad, DI. 

Mediequiz for bezzerwizzere
18:15 - 19:30 F11 Dansk Journalistforbund - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Ved du mere om tv-underholdning end Ane Cortzen? Ved du mere om journalistik end Troels Mylenberg? Ved du mere om politik end kendte politikere som Pernille Skipper (EL) og Ida Auken (R)? Dansk Journalistforbund og Bezzerwizzer holder mediequiz fredag aften.

Hverdagssexismens holdkæftbolcher
18:30 - 19:30 C16 Enhedslisten - Cirkuspladsen
Johanne Schmidt-Nielsen (EL) udlægger egne bekymringer om hverdagssexismens holdkæftbolcher, stand up'er Sanne Søndergård spidder forestillingen om, at sexisme bare er fis og ballade, og Helena G. Hansen, styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, fortæller om Stop Sexisme-projektets mange historier fra det virkelige liv i dagens Danmark. 

Hævnens time med Kristian Thulesen Dahl og Bo Lidegaard
18:30 - 19:00 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
I Hævnens time får Kristian Thulesen Dahl lov at tage kampen op mod en af sine største offentlige kritikere: Politikens chefredaktør Bo Lidegaard.

Røverhistorier fra Borgen
18:30 - 19:30 H11 Liberal Alliance / Kontiki - Allinge Havn
Hvad sker der, når kameraerne er slukket, når forhandlingerne går løs, og når frokosten serveres i Snapstinget? Debatteres der stadig på livet løs, eller mødes politikerne i mere uformelle og private rammer? Få svaret, når Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Søren Espersen (DF) fortæller om livet bag Borgens mure.

Selvsving
20:00 - 20:30 G21 DR - Allinge Havn, inder- og ydermole
Jens Korse, Lars Le Dous og Oliver Zahle fra Selvsving på DR giver deres version af den uendelige valgkamp, den generelle fordummelse og de politiske blokkes evindelige undren over de andres dårskab. Derudover vil der være skønsang, hvor tidens store pophits vil være heftigt omskrevne, så de spidder ikke bare dansk politik, men hele Danmarks Folkemøde.

Groft sagt - Sandheden om Folkemødet
21:00 - 22:00 G27 Kulturens Telt / Kulturens Plads (foran teltet) - Allinge Havn
Berlingskes Groft Sagt-hold serverer den ubarmhjertige sandhed om Folkemødet. Claes Kastholm Hansen og Klaus Kjøller hudfletter velmenende NGO'er, opportunistiske virksomheder, selvretfærdige medier, glatte lobbyister, selvhøjtidelige debattører og meningsdannere.

Natsværmer Lounge på Grønbechs Hotel
22:00 - 23:55 K35 Altinget & Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
En god debat handler ikke kun om at tale og argumentere, men også om at lytte. Slå dig ned i Haveteatret, når dagens diskussioner har lagt sig, og brug musikken til afslapning eller eftertanke. Minna Grooss fra radioprogrammet Natsværmeren på DR P2 har sammensat et særligt musikalsk forløb for Folkemødets deltagere.

,

Forrige artikel Østergaard: Gu' er jeg stolt af vores asylforbedringer Østergaard: Gu' er jeg stolt af vores asylforbedringer Næste artikel V og DF har ikke bortdømt fattigdomsgrænsen - endnu V og DF har ikke bortdømt fattigdomsgrænsen - endnu