Det sker på Folkemødet torsdag

GUIDE: Torsdag åbner dette års Folkemøde på Bornholm og dermed lyder startskuddet for nær ved 3.000 politiske arrangementer. Få et overblik over nogle af torsdagens begivenheder her.

Endnu engang åbner Allinge for et væld af spændende arrangementer og debatter, når Folkemødet 2016 begynder torsdag kl. 14. Vi har samlet en lille buket af torsdagens mange tilbud. 

Med forbehold for ændringer.

Officiel åbning af Folkemødet 2016
14:00-15:00 C12 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Folkemødet åbnes officielt med tale af borgmester Winni Grosbøll (S). Hun flankeres af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), og som noget nyt har de inviteret sidste års vinder af Folkemødets Dialogpris, Ida Auken (R), med på scenen.

Hjemme hos Søren Pape
15:00-16:00 C18 Det Konservative Folkeparti - Cirkuspladsen
Søren Pape byder velkommen til en uformel hyggesnak i den konservative stue på Cirkuspladsen. Hør om de konservative visioner for mere tryghed og flere muligheder i Danmark, Søren Papes kamp mod skyggedanmark og stil dine spørgsmål direkte til partiformanden.

Danmarks fremtidige forsvarspolitik - hvad skal prioriteres?
15:00-17:00 K24 Tænketanken - Kirkepladsen
Hvor ligger Danmarks sikkerhedsmæssige interesser, og hvilken betydning har Arktis, Østersøen og Mellemøsten for Danmarks fremtidige rolle i verden? Det er nogle af de spørgsmål som blandt andre udenrigsminister Kristian Jensen (V), professor på statskundskab ved Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen og forsvarschef Peter Bartram debatterer. 

Fremtidens embedsmand - politiker eller bureaukrat?
15:00-16:00 B4 Scenen - Advice - Nordlandspladsen
Hvad kræves der af fremtidens embedsmand? Det emne diskuterer fhv. departementschef Bo Smith, formand for udvalget om ”Embedsmandens rolle i det moderne folkestyre” og departementscheferne Ulrik Vestergaard Knudsen, Henrik Studsgaard og Thomas Egebo.

“It takes two to tango”
15:00 - 15:45 C9 EuropaTeltet - Cirkuspladsen
EU er 28 dansepartnere til det samme bal – men er det sæsonens første fest eller et afdansningsbal? Og hvem vil den britiske dame helst danse med – sig selv eller de andre? Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet har inviteret Michael Vedsø, Repræsentationschef, Europa-Kommissionen. Henk Swarttouw, Ambassadør, Nederlandenes Ambassade i Danmark samt Anne Mette Vestergaard, Kontorchef i Europa-Parlamentet til debat.

Licens, skat eller abonnement? Fremtidens Public Service
15:00 - 16:00 H11 Liberal Alliance - Allinge Havn, Bådpladser
Hvordan vil mediebilledet se ud uden licens? Er behovet for public service mindre med den digitale udvikling, eller er der mere brug for ikke-kommercielle medier end nogensinde før? Svarene findes, når DRs generaldirektør, Maria Rørby Rønn, tv- og radioværterne Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft, direktør i Boxer, Ulf Lund samt Mette Bock (LA) tager en snak om mediestøttens rolle nu og i fremtiden.

Danmark 2025 - Hvor skal vi hen du?
15:00-16:00 K14 Folkets Hus - Kirkepladsen
Jakob Holbraad (DA), Lizette Risgaard (LO) og Bente Sorgenfrey (FTF) diskuterer Danmark og det danske arbejdsmarkeds kurs frem mod 2025.

Sådan løfter vi dansk kræftbehandling til verdensklasse
15:00-15:30 D7 SundhedsParlamentet - Ved Brandstationen
Det danske samfund har investeret massivt i at forbedre indsatsen mod kræft. Og det har båret frugt. Alligevel halter vi fortsat efter Sverige og Norge. Kan vi indhente vores naboer og måske endda bringe os i verdensklasse? Det diskuterer ældre- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) med en række aktører.

Flygtningekrisen skal løses i nærområderne
15.00-16:00 J34 Institut for Menneskerettigheder - Kæmpestranden
Flygtningekrisen debatteres heftigt med emner som fordeling i EU, grænsekontrol og omkostninger. Imens forværres forholdene i de nærområder som huser størstedelen af verdens flygtninge. Mette Gjerskov (S), Ulla Sandbæk (ALT.), generalsekretær for røde Kors, Anders Ladekarl m.fl. diskuterer udfordringerne i nærområderne, og hvorfor flygtningekrisen skal løses her.

Kommunen før, nu og i fremtiden
15:30 - 16:00 F2 KL - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Rækker visionen om et stærkt kommunestyre længere end til festlige lejligheder? Eller skal kommunerne acceptere, at Folketinget i stigende grad vil bestemme over den nære velfærd? KL byder et festligt velkommen til debat mellem kommunernes formand og kommunernes minister om kommunestyrets fremtid.

Sundhedens Topmøde 2016 - Kvalitet i sundhed
Kurt Strand er igen i år ordstyrer, når PensionDanmark og Falck inviterer til sundhedstopmøde. Topmødet har fokus på kvalitet i sundhed med udgangspunkt i fremtidens sundhedsudfordringer, og berører derudover, hvordan det offentlige og private kan samarbejde om at øge kvaliteten. Blandt deltagerne er sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og forbundsforman for 3F Per Christensen.

Dansk udenrigspolitik - hvor skal vi hen?
16:00-16:45 H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser
Hvad er Danmarks udenrigspolitiske interesser? Det giver medlem af Europa-Parlamentet Jeppe Kofod (S) og udenrigsordfører Naser Khader (K) klare svar på, når de debatterer fremtiden for dansk udenrigspolitik med medlemmerne af ambassadør Peter Taksøe-Jensens følgegruppe.

Politisk duel - Nicolai Wammen mod Jakob Ellemann
16:00 - 17:00 D1 Brandstationen - Ved Brandstationen
Rød blok møder blå blok, når Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, og Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann duellerer og diskuterer forskellene i dansk politik.

Er Danmark et top-tunet brand?
16:00-17:00 C31 Turismeministeriet - Cirkuspladsen
Er vi lykkedes med at markedsføre Danmark som brand? Får vi nok ud af vores eksport-, kultur- og turismefremstød? Udenrigsminister Kristian Jensen, brandingekspert og ejer af Lead Agency Kresten Schultz Jørgensen og adm. direktør i HORESTA Katia K. Østergaard tager debatten om markedsføring.

Hvordan skal vi betale skat? 
16:00-17:00 C20 Radikale Venstre - Cirkuspladsen
EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager diskuterer skattely, statsstøtteregler og europæiske skatteaftaler med DI's Kent Damsgaard og Lars Koch fra IBIS.

England og Wales landskamp
15:00-17:00 K35 Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Den Britiske Ambassade viser europamesterskaberne i fodbold, når England og Wales spiller mod hinanden den 16. juni kl. 15.00. Kom og oplev britisk kultur af den helt folkelige slags, når der er kick-off og bliver serveret fish’n’chips samt en god øl på Grønbechs Hotel.

Planlov: Giver afregulering vækst og udvikling?
17:30-18:20 K35 Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Regeringen ønsker "Vækst og udvikling i hele Danmark” og vil derfor liberalisere planloven. Skrækscenariet er en afvikling, der betyder døde bymidter og en åben ladeport for spredt og uplanlagt bebyggelse i det åbne land. Er regeringens medicin den rette, eller vil forslaget virke imod hensigten? Det diskuterer fhv. miljøminister Kirsten Brosbøl (S), Torsten Schack Pedersen (V), adm. direktør i De Samvirkende Købmænd, John Wagner samt Jesper Pagh, direktør for Akademisk Arkitektforening.

Partiledertale: Uffe Elbæk (ALT)
17:00-17:30 C12 Hovedscenen - Cirkuspladsen
Uffe Elbæk holder sin tale på hovedscenen og interviewes efterfølgende af TV2 NEWS.

Reception: Dansk Flygtningehjælp fylder 60 år
17:30-18:30 J3 Flygtningefløjen - Kæmpestranden
Det er i år 60 år siden, at et tog fyldt med ungarske flygtninge rullede ind på Padborg Station, og Dansk Flygtningehjælp blev født. Dansk Flygtningehjælp markerer jubilæet.

Sømandsviser med Søren Pind og Mogens Jensen
17:45-18:30 H8 Det Blå Danmark - Allinge Havn, Bådpladser
Vi er en stolt søfartsnation og har også en sømandssangskat af karat. Hør de to skjalde Søren Pind og Mogens Jensen folde sig ud med udvalgte sømandsviser.

Sange om flugt med Emil de Waal
19:00 - 20:00 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Emil de Waals velspillende orkester inviterer Pernille Rosendahl, Peter Sommer, Rasmus Walter og DR's Jacob Illeborg til at synge om flugt og flygtninge på Gæstgiveren.

Borgmestre bag baren
20:30 - 22:00 K29 Gæstgiveren - Kirkepladsen
Københavns Madhus har kapret en håndfuld borgmestre til at tage bartjansen på Gæstgiveren. Kom og få en snak med blandt andre Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), Københavns Overborgmester Frank Jensen (S) og Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S).   

  

 

 

 

 

Forrige artikel Overblik: Sådan strammes reglerne for tålt ophold Overblik: Sådan strammes reglerne for tålt ophold Næste artikel DF vil bekæmpe befolkningseksplosion i Afrika DF vil bekæmpe befolkningseksplosion i Afrika