Det sker på Folkemødet lørdag

GUIDE: På Folkemødets tredje dag tager Poul Madsen en snak om nationens tilstand med sheriffen fra Justitsministeriet, mens DF, S og R taler på hovedscenen. Om aftenen tørner røde og blå toppolitikere sammen i en korbattle.

Årets folkemøde er godt i gang, og lørdag byder ligesom de foregående dage på spændende arrangementer og livlige debatter. Vi har samlet en buket af dagens arrangementer her.

Med forbehold for ændringer

Fonde for Danmark: Gift eller gave for Danmark?
08:30-09:30 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Private danske fonde uddeler hvert år ca. 8 mia. kr. Det gør dem til en magtfaktor i det danske samfund, som ikke er til at komme udenom. Men giver det mening? Altinget og DEA stiller fondene over for danskernes holdninger og spørger de folkevalgte, om der er tale om dine, mine eller vores penge?

Integration – hvilken rolle kan civilsamfundet spille?
09:30-10:30 A24 Samskabelsesarenaen – Danchells Anlæg
Hvilken rolle kan og skal civilsamfundet spille, når det kommer til integration? Det spørgsmål får blandt andre udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) og social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Verdens bedste uddannelse eller verdens bedste SU?
09:30 - 10:30 K21 Klostergaarden – Kirkepladsen
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og uddannelses- og forskningsordfører Mette Reismann (S) er blandt debattørerne, når DI spørger, om vi skal spare på SU’en, så vi kan få bedre uddannelser?

Vandkant, trekant, udkant – et sammenhængende Danmark
10:00-11:00 F8 Røgeriets Mødetelt 3 – Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Vandkant, trekant, udkant – Hvordan sikrer vi et helt og sammenhængende Danmark? Det diskuterer energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), Peter Skaarup (DF), Morten Bødskov (S), Jonas Dahl (SF) og Morten Østergaard (R) med CCO i TDC, Jens Aaløse.

Fra fransk madkultur til dansk discount - og madspild!
10:00-10:50 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Frankrigs ambassadør, François Zimeray, er blandt gæsterne, når De Samvirkende Købmænd sætter fokus på måltidets betydning, fødevarekvalitet, forbrugertendenser og madspild. 

Partiledertale: Kristian Thulesen Dahl (DF)
11:00-11:30 C12 Hovedscenen – Cirkuspladsen
Partiformand Kristian Thulesen Dahl holder tale og interviewes efterfølgende af TV 2 NEWS.

Politikere og forsker spår om EUs fremtid
11:30-12:30 B6 Udenrigsministeriet – Nordlandspladsen
Afstemning om UK’s fremtid i EU. Schengen under pres. Usikker økonomisk situation i Grækenland og en endnu ikke kontrolleret flygtningesituation. Udenrigsminister Kristian Jensen (V), Morten Messerschmidt (DF), Morten Østergaard (R) Nikolaj Villumsen (EL) samt Catharina Sørensen fra Tænketanken Europa giver deres bud på fremtidens EU.

Debat om flygtningeeffekten betydning for Danmarks omdømme
11:30-12:30 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
På baggrund af en stor analyse af det seneste års flygtningedebat i danske og internationale medier debatterer Infomedia, hvad medierne har fokuseret på, og om Danmarks internationale omdømme i frit fald. Mød bl.a. integrationsminister Inger Støjberg (V), Politikens Michael Jarlner og Kim Graugaard fra DI.

Er folkeskolen en forskole til gymnasiet?
12:00-12:30 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Er det folkeskolens skyld, at unge ikke vælger en erhvervsuddannelse? Lærere, skoler og kommuner giver deres bud på, hvordan vi kan få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Sheriffen fra Justitsministeriet–
13:00-14:00 F14 Ekstra Bladet Live - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Som ansvarlig på områder som kriminalitet gælder det om at bruge magten, men bruge den klogt. Hvordan gør man det? Og er manden, der har kaldt sig selv ’sherif’, tilfreds med graden af ro og orden i nationen? Det spørger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen justitsminister Søren Pind (V) om.

Er videnssamfundet aflyst? - Universiteterne rolle i 2030
13:00-14:00 K29 Gæstgiveren – Kirkepladsen
Finansloven for 2016 betød markante besparelser på uddannelse og forskning. Politiken, CBS, DTU og KU spørger blandt andre Christine Antorini, formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget (S), og Jakob Engel-Schmidt, uddannelses- og forskningsordfører (V), om videnssamfundet er aflyst?

Mangler der folk i folkestyret?
13:00-14:00 G27 Kulturens Telt / Kulturens Plads (foran) – Allinge Havn, inder- og ydermole
Nogle siger den demokratiske debat er syg, andre at den aldrig har været mere levende pga. de sociale medier. Er der brug for andre rum til debat? Skyder en Danmarkskanon gang i debatten? Det debatterer kulturminister Bertel Haarder (V) med interessenter og debattører. 

Kan danske designere skabe vækst - hvad er hemmeligheden?
13:00-14:00 K35 Grønbechs Hotel - Kirkepladsen
Designtænkning er et forretningsområde i rivende vækst. Hvordan kan vi udnytte de danske designkompetencer til at skabe mere vækst? Hvilke barrierer er der erhvervsmæssigt, politisk og uddannelsesmæssigt? Det diskuterer en række aktører på Grønbechs Hotel.

Masterclass i Lobbyisme - Lobbyistens turn around
13:30–14:30 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Nutidige interesseorganisationer balancerer mellem bagland og beslutningstagere. Og opgaven er sværere end nogensinde. Topfolk fra Dansk Taxi Råd, FSR – Danske Revisorer samt Pharmadanmark, der alle er midt i en interessemæssig turnaround, fortæller forfatterparret Hegelund og Mose om processen.

Partiledertale: Mette Frederiksen (S)
14:00-14:30 C12 Hovedscenen – Cirkuspladsen
Sangeren Peter Sommer varmer publikum op, før Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, taler på hovedscenen. Derefter interviewes S-formanden af TV 2 News.

Deleøkonomi eller Uberficering?
14:30-15:30 K14 Folkets Hus – Kirkepladsen
Hvordan kan vi udnytte de nye muligheder på de digitale platforme, mens vi sikrer, at der konkurreres på bedre løsninger og ikke på skattesnyd og social dumping? Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterer regeringens strategi for deleøkonomi og debatterer med Dansk Erhvervs direktør og næstformænd fra LO og FTF.

Vil du stemme om god eller dårlig arkitektur?
14:30-15:30 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Vores bygninger er en vigtig del af den danske kulturarv og med til at skabe rammen om vores fælles liv. Men hvem skal bestemme, hvad der er god og dårlig arkitektur? Hvad skal rives ned eller bevares? Det debatterer Ane Cortzen, Kulturchef, Kähler Restauranter, Lene Dammand Lund, rektor, KADK samt flere markante paneldeltagere.

Mangel på arbejdskraft – eller ledige hænder?
15:30-16:10 G6 Dansk Erhverv – Allinge Havn, inder- og ydermole
25.000 virksomheder alene i servicesektoren mangler ansøgere til ledige stillinger samtidig med at 700.000 i den erhvervsaktive alder er uden arbejde. Dansk Erhverv stiller skarpt på årsager, virkning og løsninger på paradokset sammen med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), LO-formand Lizette Risgaard og borgmester Anne Mee Allerslev (R).

What’s in it for me! – mig-kulturen og Foreningsdanmark
15:30-17:00 K35 Grønbechs Hotel – Kirkepladsen
Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, Thomas P. Boje, professor i sociologi på RUC, Mathilde Boesen, medlem af Alternativets Ungenetværk samt Alexander Grandt Petersen, tidl. DSU-formand, debatterer, om de danske foreninger er i krise, eller om der er mulighed for at engagere langt flere?

Har trepart leveret?
16:00-17:00 K21 Klostergaarden – Kirkepladsen
Regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne har indgået en aftale, der skal få flygtninge hurtigere i job. Men vil den virke? Og hvad med de danske arbejdsløse? Det spørgsmål forsøger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), Karsten Dybvad, adm. direktør, Dansk Industri og Claus Jensen, formand for CO-industri at besvare.

Partiledertale: Morten Østergaard (R)
17:00-17:30 C12 Hovedscenen – Cirkuspladsen
Morten Østergaard holder partiledertale og interviewes efterfølgende af TV 2 News.

Er mavefornemmelser bedre end evidens?
17:30-18:30 J36 Sundhedsstyrelsen – Kæmpestranden
Facebook, foreningen, alternative eksperter og egen mavefornemmelse. Forskere og eksperter har ikke længere monopol på sandheden, hvilket udfordrer sundhedsmyndighedernes kommunikation. Altingets sundhedsredaktør Ole Toft er blandt deltagerne, når Sundsstyrelsen spørger, hvordan der skal kommunikeres i det post-faktuelle samfund.

Cordua & Steno møder Samuelsen & Ammitzbøll
18:15-19:15 H11 Liberal Alliance – Allinge Havn, Bådpladser
Det kommer ikke til at gå stille af sig, når radioværterne Cordua & Sten møder LA's partitop til en snak om løst og fast. 

Borgens bedste stemmer
20:00-21:30 F17 Skurvognen – Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Røde og blå toppolitikere tørner sammen, når BT's korbattle løber af stablen lørdag aften. Det blå kor synger de rødes 'Internationale' og 'Når jeg ser et rødt flag smælde', mens det røde kor synger 'Jeg ser de bøgelyse øer' og 'Jeg elsker de grønne lunde'.

Elbæk vs. Elbæk - Generations-DJ-battle
22:30 - 23:30 A1 Højskolernes Folkekøkken – Danchells Anlæg
Alternativets leder Uffe Elbæk og sønnen Frej Elbæk åbner dansegulvet hos højskolerne, når de spiller musik fra deres egen ungdom og battler om folkets gunst og danseglæde.

Forrige artikel Hørt på Folkemødet: Dag 2 Hørt på Folkemødet: Dag 2 Næste artikel DF vil have ministerposter efter næste valg DF vil have ministerposter efter næste valg