Elbæk: Krav til en kommende regering er ikke kun grønne

Uffe Elbæk i Altingets TV-studie 23. maj 2017.

INTERVIEW: Alternativets grønne linjer er ikke ultimative, og de handler ikke kun om det grønne område. Se Uffe Elbæk forklare Alternativets krav til en kommende rød regering her.

"Vi har en grøn linje, men vi kommer ikke til at sige, hvornår en regering træder over den grønne linje."

Sådan lyder meldingen fra Alternativets politiske leder Uffe Elbæk i et interview med Altinget forud for partiets landsmøde i weekenden. 

Krav og linjer har ikke været en mangelvare blandt oppositionspartierne, efter både Enhedslisten og Radikale har været ude og sige, at de ikke vil støtte Mette Frederiksen (S) for enhver pris.

Den metode har Alternativet også taget i brug.

Uffe Elbæk sagde således til Ritzau 12. maj, at partiet var klar til at vælte en kommende S-ledet regering, hvis partiets "grønne linjer" ikke blev overholdt. 

Men det budskab er blevet tolket alt for bogstaveligt:

"Vi er kloge nok til ikke at komme ud med bombastiske krav. Hvis du gør det, kører du dig selv lige op i hjørnet eller op i træet. Og vi har hverken lyst til at være oppe i et træ eller ovre i hjørnet," siger Elbæk til Altinget. 

Grønne linjer er ikke kun grønne 
Når Alternativets politiske leder formulerer grønne linjer som krav til en kommende rød regering, så handler linjerne dog ikke udelukkende om miljøet.

"Vi har grønne linjer, fordi vi er et grønt parti, Enhedslisten har røde linjer, fordi de er et rødt parti," forklarer Uffe Elbæk.

Men linjerne handler om den samlede politik, som Alternativet omtaler som bundlinjer.

"For os er de grønne linjer summen af den økonomiske, den sociale og den miljømæssige bundlinje" siger Uffe Elbæk. 

Lang vej til en progressiv regering
Selvom Uffe Elbæk peger på mindre ulighed og mere grønt som to fælles punkter blandt oppositionspartierne, ser han dog stadig en lang tidshorisont for det, som han kalder en progressiv regering:

"Jeg ville elske at være minister, og jeg ville da også elske at være en del af en regering, hvis der var tale om en reel progressiv regering, der ville noget helt andet end den politik, der er i dag. Og der, tror jeg, er rimelig lang vej," lyder det fra Elbæk.

Se et uddrag af interviewet ovenfor. 

,

Forrige artikel Skatteminister vil lukke for smart leasing-fidus Skatteminister vil lukke for smart leasing-fidus Næste artikel Esben Lunde revser Bæredygtigt Landbrug: Ikke i orden at hænge medarbejdere ud Esben Lunde revser Bæredygtigt Landbrug: Ikke i orden at hænge medarbejdere ud