Topfolk forlader Finansministeriet på stribe

SVINGDØREN: Finansministeriet har mistet fem topledere på relativt kort tid. Efter nytår har alene tre topfolk opsagt deres stillinger. "Det er en knaldhård arbejdsplads," lyder det.

Placeholder image
Alene tirsdag 9. januar kom det frem, at to centrale medarbejdere forlader deres stillinger i Finansministeriet. Foto: /ritzau scanpix/Ida Marie Odgaard

Finansministeriet har sagt farvel til fem topledere på et halvt år. Heraf tre af dem efter nytår.

Alene tirsdag 9. januar 2018 kom det frem, at to centrale medarbejdere forlader deres stillinger i ministeriet: Finansminister Kristian Jensens (V) chef for finanslovarbejdet, Stig Henneberg, opsagde sin stilling til fordel for en stilling i det private, mens Lars Frelle-Petersen, der var en central figur hos innovationsminister Sophie Løhde (V), skal til Dansk Industri.

Den store rotation i ministeriet er dog ikke den store overraskelse, da netop Finansministeriet er kendt for at være en udfordrende arbejdsplads med lange arbejdsdage, mener forfatter og ekspert i centraladministrationen Susanne Hegelund.

”Det er kun få, der bliver i Finansministeriet et helt liv. Det er en knaldhård arbejdsplads, og tanken om at kunne gå hjem klokken 17 en gang imellem kan selvfølgelig tiltrække nogen,” siger hun.

Derudover er en afdelingschef, en pressechef og en kommunikationschef stoppet i Finansministeriet.

En trend
Ifølge Susanne Hegelund er det en trend, at topledere skifter frem og tilbage mellem det private og offentlige. Det skyldes delvist en forventning om en vis jobrotation i ministerierne, fortæller Susanne Hegelund, der ikke tør gætte på, hvorfor Finansministeriet netop nu har oplevet et relativt stort antal opsigelser.

”Der har været masser af eksempler på de her jobskifter. Lige nu er der så et par stykker, der stopper samtidig, og det kan sagtens være et tilfælde," siger hun.

Helt naturligt
Forud for de tre opsigelser havde Finansministeriet en periode på halvandet år uden udskiftninger blandt afdelingscheferne, og sådan vil det formentlig bølge frem og tilbage over tid, mener ministeriets departementschef, Martin Præstegaard.

”Det er helt naturligt, at dygtige ledere med tiden bliver fristede af muligheden for nye udfordringer andre steder. Det har været tilfældet for tre af vores afdelingschefer inden for det seneste års tid, og det glæder jeg mig over på deres vegne," skriver han i en mail til Altinget og fortsætter:

"Der er tale om folk, som hver især har lagt et lille årti eller mere af deres arbejdsliv i Finansministeriets koncern, og jeg har fuld forståelse for, at de har lyst til at prøve noget andet.”

Læs også

Dokumentation

De er stoppet i Finansministeriet

Maj 2017. Søren Hartmann Hede melder ud, at han forlader sin stilling som afdelingschef i Finansministeriet til fordel for en stilling som direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Oktober 2017. Kommunikationschef i Finansministeriet Heidi Birgitte Nielsen opsiger sin stilling og hopper til Danske Bank.

2. januar 2018. Kristian Wederkinck Olesen annoncerer, at han stopper som pressechef i Finansministeriet. Her har han arbejdet i cirka et år for innovationsminister Sophie Løhde (V) i Finansministeriet.

9. januar 2018. Det kommer frem samme dag, at to afdelingschefer i Finansministeriet stopper. Det er Lars Frelle-Petersen og Stig Henneberg, der smutter til henholdsvis Dansk Industri og konsulentfirmaet Struensee & Co.    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser