DF har den absolut største pengetank i Folketinget

POLSTRING: Dansk Folkeparti gemmer dobbelt så meget som alle andre partier tilsammen. Forklaringen er opsparing til dårligere tider, lyder det fra partiet.

Når dårligere tider kommer, er madrassen fyldt med penge fra Folketinget. 
Når dårligere tider kommer, er madrassen fyldt med penge fra Folketinget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja SøgaardKristine Korsgaard

26 millioner.

Så meget har Dansk Folkeparti stående som uforbrugt tilskud af deres gruppestøtte, som er penge, der går til folketingsgruppen. 

Det er dobbelt så meget, som alle andre partier tilsammen. Det parti, der har næststørst opsparing af gruppestøtte, er Venstre med lidt over syv millioner kroner, mens Alternativet tager sidstepladsen med et minus på over en million. 

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, henviser for svar på det relativt store beløb, til partiets personale- og sekretariatschef, Jeanie Nørhave, der afviser noget "hokuspokus":

"Det er vokset, uden at der er nogen særlig bagtanke. Ud over selvfølgelig, hvis der kommer en dag, hvor vi ikke længere skal være samme antal medarbejdere. Hvis vi skal af med noget personale, så skal det kunne gøres på en ordentlig måde."

Er det et udtryk for, at I ikke kan bruge pengene?

"Nej, det kan vi sagtens. Det har noget at gøre med, at partiet har været økonomisk fornuftigt lige fra dag et," siger sekretariatschefen.

Læs også

Næring efter Tæring
Et stort flertal i Folketinget bevilgede i 2016 sig selv 52 millioner ekstra i eksperttilskud oven i den almindelige gruppestøtte på i alt 123 millioner. Herefter viste det sig, at i 2017, det første år med de ekstra penge, blev cirka en tredjedel af de ekstra penge ikke brugt.  

Dansk Folkeparti og Enhedslisten havde som de eneste partier stemt imod forslaget, men begge ansøgt og modtaget pengene ligesom alle de andre folketingsgrupper.

"Det er ikke nødvendige penge. Tværtimod. De politiske partier burde holde sig for gode til at bevillige flere penge til sig selv. Men hvis nogen får fra staten, så er vi også nødt til at være med, for ikke at blive rendt over ende," sagde Peter Skaarup tidligere til Altinget.  

De 26 millioner er de penge, Dansk Folkeparti ikke har brugt af gruppestøttepengene, de har modtaget gennem årene. Dermed er pengene gået videre til næste regnskabsår. Hvor Dansk Folkeparti har flere millioner i overskud, har nogle partier blot nogle hundrede tusinde kroner, mens andre har minus.

Læs hele artiklen på Altinget: christiansborg. Her får du også tidligere DF-formand Pia Kjærsgaards kommentar i sagen og endnu mere baggrund.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00