Oversigt: Kulturnattens politiske arrangementer

KULTURNAT: Fredag 12. oktober er der Kulturnat i København. Ministerierne åbner dørene, og du kan opleve Højesteret og se Europa-Huset indefra. Altinget giver dig en oversigt over kulturnattens politiske arrangementer. 

Ministerier, institutioner og organisationer åbner hvert år dørene under Kulturnatten i København, der siden 1993 har lokket tusindvis af besøgende ud i efterårsmørket.

Under årets kulturnat fredag 12. oktober inviterer Kulturministeriet til koncerter i gården i Nybrogade. Og man kan møde ministre i deres rette element i ministerierne og deltage i åbent hus i Folketinget.

Vi har samlet et udsnit af kulturnattens politiske arrangementer her:

Gå på opdagelse i magtens centrum
Kl. 18.00 - 00.00 i Folketinget, Rigsdagsgården 1, København K
Det nuværende Christiansborg bliver 100 år i år, og du kan opleve folketingssalen, gruppeværelser, udvalgslokaler og spændende kunstværker. Folketingets partier og medarbejdere tager imod besøgende, som de vil fortælle om hverdagen i Folketinget. 

Oplev Højesteret
Kl. 18.00 - 23.00 i Højesteret, Prins Jørgens Gård 13, København K
I Højesteret kan man få rundvisninger i Højesterets retssale og andre lokaler med foredrag om Højesterets historie og virke samt udsmykning.

Demokrati og digitalisering i Gestapos gamle hovedkvarter
Kl. 18.00 - 23.00 hos Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith, Vester Farimagsgade 23, København V
Kom indenfor i det berømte Shellhus til en aften med fokus på demokrati, cyberangreb, krigshistorie og jazz. Der er demokratiquiz, og et ekspertpanel fortæller, hvordan fake news, overvågning og cyberangreb påvirker vores samfund.

Vi mødes i Byretten
Kl. 18.00 - 00.00 i Københavns Byret, Nytorv 25, København K
Oplev, hvordan den over 200 år gamle byret fungerer som en moderne retsbygning, lær om historien, arkitekturen og kunsten. Du lærer også, hvordan et fogedretsmøde foregår.

Tårntur, pandekager, kor og verdensmål på Københavns Rådhus
Kl. 18.00 - 00.00 i Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, København V
Se grundstenen, eller kom helt op i rådhustårnet, før du får en af de berømte pandekager. Skt. Annæ børnekor synger i festsalen, og temaet i rådhushallen er FN's 17 verdensmål i en københavnsk kontekst, og udenfor kan rådhusets hjemmeværnskompagni ses.

MINISTERIERNE:

Kom indenfor i Beskæftigelsesministeriet
Kl. 18.00 - 23.00 i Beskæftigelsesministeriet, Ved Stranden 8, København K
Hør, hvordan man laver beskæftigelsespolitik, snak med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i hjørneværelset eller departementschefen på gangen. Få et indblik i det politiske maskinrum, og hør om arbejdet i de to styrelser og sektorforskningsinstituttet. I aftenens quizz er der en frokostaftale med ministeren på højkant. 

Guidet rundtur i Erhvervsministeriet
Kl. 18.00 - 23.00 i Erhvervsministeriet, Slotsholmsgade 10 2, København K
Erhvervsministeriet holder til i Det Württembergske Palæ, en af de ældste bygninger på Slotsholmen. Barokpalæet blev opført i perioden 1741-42, og en del af interiøret er meget velbevaret. Her kan kan du opleve barok arkitektur, ministerens kontor og den travle hverdag i Erhvervsministeriet.

Rundvisning i Finansministeriet
Kl. 18.00 - 23.00 i Finansministeriet, Christiansborg Slotsplads 1, København K
Finansministeriet inviterer på rundvisning i den røde bygning på Christiansborg. Helt siden 1721 har den huset Danmarks centraladministration, og det er landets ældste kontorbygning. Oplev den historiske bygning, og lær mere om Finansministeriets formål og hverdag.

Mærk Danmarks styrke i Forsvarsministeriet
Kl. 18.00 - 00.00 i Forsvarsministeriet, Holmens Kanal 9, København K
Se en kampvogn, og oplev Rullemarie i aktion, eller mød Siriuspatruljen, og se våben, udrustning og uniformer fra de forskellige tjenestesteder i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Forsvarets Efterretningstjeneste og Veterancenteret fortæller om deres arbejde.

Koncerter, kaffe og gadekøkken hos Kulturministeriet
Kl. 18.00 - 23.00 i Kulturministeriet, Nybrogade 2, København K
Få en kop varm kaffe, mens du går på opdagelse i Kulturministeriets historiske kroge, og oplev to gårdkoncerter med de danske navne Selma Judith og Barselona. Der vil også være streetfood fra gårdkøkkenet.

Prøv undervisning som i gamle dage i Undervisningsministeriet
Kl. 18.00 - 22.00 i Undervisningsministeriet, Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K
Oplev en smagsprøve på undervisningsminister Merete Riisagers (LA) kulinariske evner eller bliv klogere på de fem grundsmage med Hotel- og Restaurantskolens kokkeelever. Du kan også prøve den digitale forsøgsplatform Testoteket eller få undervisning med penneskaft og blæk i en gammel skolestue.

EUROPA OG VERDEN:

Hvad betyder Brexit for Danmark?
Kl. 18.00 - 23.00 hos Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21 st. th., København K
Hvad betyder Brexit og EU-centralisering for Danmark? Hør Rina Ronja Kari, medlem af EU-Parlamentet, fortælle om udviklingen i EU, og deltag i quiz med Lave K. Broch, som er 1. suppleant til EU-Parlamentet.

Mød EP-kandidaterne til en øl
Kl. 18.00 - 22.00 i Europa-Huset, Gothersgade 115, København K
Den Danske Europabevægelse slår dørene op til en aften, hvor man kan møde kandidaterne til europaparlamentsvalget og snakke om valgfri emner over europæiske øl.

Svensk kulturnat i Nordens Hus
Kl. 18.00 - 22.30 hos Nordisk Ministerråd/Nordisk Råd/Nordisk Kulturfond, Ved Stranden 18, København K
Smag, lyt og oplev noget af det bedste ved Sverige på pladsen foran Nordens Hus. Her er svenske fristelser til øje, øre og smagsløg.

Fejr 70 års menneskerettigheder hos FN
18.00 - 22.00 FN Byen, Marmorvej 51, København Ø
Mød FN Byens 11 organisationer, og test din viden om menneskerettighederne – og om hvordan de stadig er relevante i dag. FN Byens skoletjeneste laver lege og aktiviteter for børn om FN’s 17 verdensmål.

Forrige artikel Minister vil give virksomheder adgang til danskernes skattedata Minister vil give virksomheder adgang til danskernes skattedata Næste artikel Løkke melder sig ind i klimakampen, men udskyder regningen Løkke melder sig ind i klimakampen, men udskyder regningen
Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.