Landbrug & Fødevarer har fundet Karen Hækkerups afløser

JOBNYT: Det bliver direktør for Landbrug & Fødevarers videnscenter Anne Lawaetz Arhnung, der skal efterfølge Karen Hækkerup som direktør i landbrugets interesseorganisation.

Landbrug & Fødevarers nye direktør er fundet: Det bliver den 49-årige Anne Lawaetz Arhnung, der er hentet internt i interesseorganisationens videnscenter, SEGES.

Det skriver organisationen på sin hjemmeside. 

De seneste direktører har ellers været hentet fra Christiansborg i form af Søren Gade (V) og senest tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S). Hun meldte sin afgang i september efter fire år i direktørstolen. 

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild skriver, at interesseorganisationen har haft brug for, at Hækkerups efterfølger kender sektoren godt. 

"Der er mange forventninger til, hvordan fødevareerhvervet skal producere på en mere og mere bæredygtig måde. Til at lede os igennem denne rejse, hvor vores medlemmer stadig skal tjene penge, har vi brug for en person, der kender vores sektor godt, og som kan sikre sammenhængskraft i værdikæden og blandt vores medlemmer. Derfor har vi valgt Anne Lawaetz Arhnung," skriver Martin Merrild.

Rokade i direktionen
Anne Lawaetz Arhnung har været i organisationen i 22 år.

I 2012 indtrådte hun i direktionen, hvor hun blev viceadministrerende direktør for organisationen, og siden 2016 har hun været direktør i Landbrug & Fødevarers videnscenter, SEGES. Hun er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har tidligere været konsulent i Landbrugsraadet. 

Anne Lawaetz Arhnungs nye rolle betyder, at hendes plads i SEGES skal overtages. Valget er faldet på agronom Ejnar Schultz, der kommer fra en stilling som direktør for innovationen i SEGES. Men han bliver nu direktør for hele videnscenteret. Han indtræder samtidig i Landbrug & Fødevarers direktion. 

Både Anne Lawaetz Arhnung og Ejnar Schultz er tiltrådt deres nye stillinger. 

Forrige artikel Dagens overblik: Løhde og ansatte i ny kamp om betalt frokostpause Dagens overblik: Løhde og ansatte i ny kamp om betalt frokostpause Næste artikel Endnu en partileder opgiver at danne ny svensk regering Endnu en partileder opgiver at danne ny svensk regering