18. låge i Altingets fotojulekalender: Klimaaktivisternes valg

Der er kamp om budskaberne i en valgkamp fra mange forskellige sider. Valget i 2019 blev kaldt et klimavalg, og det var klimaaktivisterne fra Den Grønne Ungdomsbevægelses mål, at det samme skete i 2022.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Et massivt banner er spændt op mellem mange unge mennesker ved Peblinge sø. Seks stolper med tovværk bundet fra toppen går ned til personer i vandet med vaders på for at holde det oprejst. ”Valgkamp er klimakamp” står der på banneret, og det kan læses fra den anden side af søen, og kampråbet ”vælg en grøn og retfærdig fremtid” er hyppigt tilbagevende.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Klokken er otte om morgen. Der er høj aktivitet ved søerne. Et anlæg gengiver, hvad der forgår på den flydende scene i søen ved en af Danmarks mest travle cykelruter: Dronning Louises Bro. Undrende cyklister stopper op ved krydset og strækker nakken for at se, hvad der foregår.  

Katarina Ammitzbøll (LA) er trukket i vaders og kæmper sig gennem søgræs i vandet over til det, som klimaaktivisterne kalder for fremtidens mødelokale. Det er her, hvor hun skal i dialog med de to unge mænd, der interviewer hende om Konservatives klimaholdning.

Alle hverdage i uge 41 har de gang i samme koncept om morgenen. Fredag eftermiddag kulminerer ugen med et arrangement, hvor aktivisterne blandt andet spreder et stort banner ud på søen i håb om, at klima også i denne valgkamp vil være hovedemnet.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00