Snit af målinger: V kan ånde lettet op efter formandsopgør

RISBJERGSNIT: Venstre har sat prop i vælgerkarret og mister efter afklaringen om partiets formandskab ikke længere opbakning blandt vælgerne, viser Altingets snit af meningsmålingerne.
 

Venstre har stabiliseret sig i meningsmålingerne, efter at partiet har udpeget sin nye formand.

Det viser det seneste snit af meningsmålingerne, som professor og valgforsker ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. 

Sensommerens hårde magtkampe i Venstre så i august ud til at koste partiet vælgeropbakning, men efter at Venstre har fået afgjort formandsopgøret, er vælgerblødningen umiddelbart stoppet.

Venstre går i septembers udgave af Altingets Risbjergsnit marginalt frem med 0,2 procentpoint i forhold til august og lander på 22,9 procent.  

Formandsopgøret ser dermed ud til umiddelbart blot at have kostet Venstre et halvt procentpoint i forhold til valgresultatet. Det er en overraskende blød landing, mener valgforsker Kasper Møller Hansen.

"Intern uro leder normalt kun til én ting: At vælgerne vender partiet ryggen. Men det har det ikke gjort her. De få, der er stukket af, synes at være gået til DF, og det ligner, at de allerede er på vej tilbage igen," siger han.

Stabiliseringen sker efter, at Venstre på et ekstraordinært landsmøde 21. september satte navn på sin nye formand, Jakob Ellemann-Jensen. 

Artiklen fortsætter under grafikken. 

 

Stilhed før stormen?
Det er imidlertid ikke blot Venstre, der ligger stabilt i meningsmålingerne. Langs hele det politiske spektrum er der ingen store udsving at spore, og blokkene står med samme styrke overfor hinanden som ved folketingsvalget. 

Men den politiske sæson er først lige begyndt, og mange af de dramaer, der kan flytte vælgerne, vil udspille sig i de kommende måneder, vurderer Kasper Møller Hansen.

"Blokkene er som forventet fuldstændigt stabile overfor hinanden. Men det er stilhed før stormen. Vi går ind i en ny politisk virkelighed, hvor der skal diskuteres finanslov, og hvor vælgerne forventer, at der bliver leveret på valgløfterne," siger han.

Læs hele artiklen på Altinget Christiansborg, hvor du får endnu mere baggrund og flere historiske tal fra Risbjerg-snittet. 

Forrige artikel TV 2-reporter er ny pressechef for Mogens Jensen TV 2-reporter er ny pressechef for Mogens Jensen Næste artikel Fagredaktørerne guider: Her er det mest interessante i finanslovsudspillet Fagredaktørerne guider: Her er det mest interessante i finanslovsudspillet