Snit af målinger: Alternativet står til at ryge ud af Folketinget

RISBJERGSNITTET: Efter to måneder med kaotiske tilstande i Alternativet dømmer et nyt snit af målinger nu partiet ude af Folketinget. Det understreger, at partiet er færdigt, siger Altingets politiske kommentator.

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville Alternativet formentlig ikke kunne genvinde sin plads Folketinget.

Det viser et nyt vægtet snit af meningsmålingerne i marts måned, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Ifølge det står Alternativet til at ryge under spærregrænsen og få blot 1,5 procent af stemmerne ved et folketingsvalg.

Den lave opbakning understreger, at partiet er et færdigt projekt, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

"Det har stået klart næsten fra det øjeblik, Josephine Fock blev valgt som ny leder efter Elbæk. Hun havde for mange fjender i partiet, og det interne rivegilde i empatiens parti satte ny rekord i politisk brutalitet," siger han.

Ikke et fravalg af Alternativets politik
Utilfredsheden med Josephine Fock kom til syne i begyndelsen af marts måned, da den tidligere politiske leder, Uffe Elbæk, forlod sit politiske projekt sammen med tre andre folketingsmedlemmer. Det efterlod Torsten Gejl som partiets eneste medlem i Folketinget.

De fire medlemmer sagde farvel efter et tumultarisk forløb, hvor Josephine Fock af flere tidligere partiansatte er blevet anklaget for at have en aggressiv ledelsesstil.

Altingets politiske kommentator påpeger, at det alene er det forløb, der har resulteret i manglende vælgertække. Partiets politik er stadig aktuel blandt danskerne:

"Alternativets deroute er ikke et fravalg af partiets politik. Den grønne dagsorden kommer igen efter coronakrisen, og Alternativets forslag om 30 timers arbejdsuge kan måske få ny aktualitet, hvis arbejdsløsheden bliver langvarig. Men vælgerne gider ikke karaktermord og personfnidder for åbent tæppe," siger Erik Holstein.

Har effekten af Mette Frederiksens håndtering af coronakrisen vist sig i det kvalitetsvejede snit af målingerne i marts? Se alle tal på Altinget Christiansborg.

Forrige artikel Sådan vil partierne sætte gang i økonomien efter coronakrisen Sådan vil partierne sætte gang i økonomien efter coronakrisen Næste artikel Dagens corona-overblik: Bred aftale lemper krav til kontanthjælpsmodtagere Dagens corona-overblik: Bred aftale lemper krav til kontanthjælpsmodtagere
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.