Red Barnet er i økonomisk krise: Johanne er gået ned i løn, og 58 er hjemsendt

SMALHALS: Red Barnet har i foråret været igennem en tung spareøvelse for at holde skindet på næsen. Derfor har formanden måttet bryde et løfte til generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Red Barnet står midt i en alvorlig økonomisk krise.

Coronanedlukningen har påført organisationen et milliontab, og man har i alt sendt 58 medarbejdere hjem med hjælpepakker for at komme helskindet igennem forårets undtagelsestilstand.

Men det har også været nødvendigt at tage mere hårdhændede metoder i brug.

Organisationens medarbejdere har indvilget i at reducere deres pensionsindbetalinger fra 17 til 3 procent i fire måneder. I samme periode mister generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen 20 procent af sin løn på 82.383 kroner, mens seks ledere derudover går tre procent ned i løn.

Den akutte spareøvelse forventes at indbringe i alt 3,7 millioner kroner.

“Det er rettidig omhu," siger formand Lars Svenning Andersen. 

Red Barnet har været sårbar over for nedlukningen, fordi organisationen ikke har været tilstrækkeligt polstret, mener han.

“Vi er sårbare, fordi vi har en for lille egenkapital og har øget vores aktiviteter. Det betyder, vi ikke kan tåle et større underskud de næste år. Derfor er vi sårbare. Havde vi haft en bedre egenkapital, var vi ikke gået ind i sådan en aftale her," siger Lars Svenning Andersen.

Formand brød sit løfte
Tilbage står, at Red Barnet i måneder inden nedlukningen vidste, at organisationens økonomi var skrøbelig på grund af en lille egenkapital. Men formand Lars Svenning Andersen fastslår, at spareøvelsen på 3,7 millioner kroner alene skyldes den ekstraordinære situation.

Kommer der yderligere besparelser? 

“Det håber vi ikke,” siger Lars Svenning Andersen.

Til gengæld kommer han ikke udenom, at organisationen har skiftet fokus, siden Johanne Schmidt-Nielsen tiltrådte som generalsekretær for et år siden.

"Vi må sige, at det løfte, jeg gav den nye generalsekretær, om, at vi ikke behøver bruge al tiden på at rette økonomien op; det løfte har jeg måttet fortælle, at jeg ikke kan indfri. Vi kommer til at have fokus på økonomi en del år fremover,” siger Lars Svenning Andersen. 

Læs hele artiklen på Altinget Civilsamfund, hvor du får mere baggrund i sagen og flere perspektiver på, hvorfor det gik galt med økonomien.

Forrige artikel Dagens overblik: Klimaminister trodser ønske fra partier og eksperter og fremlægger klimaudspil uden en CO2-afgift Dagens overblik: Klimaminister trodser ønske fra partier og eksperter og fremlægger klimaudspil uden en CO2-afgift Næste artikel Ekspert om Støjberg-sag: Hvordan kan embedsmændene have siddet på den viden så længe? Ekspert om Støjberg-sag: Hvordan kan embedsmændene have siddet på den viden så længe?