2. december: Mogens Jensen

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. Den anden i rækken er kultur- og medieordfører Mogens Jensen (S).
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Mogens Jensen, 47 år, har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005. Han har fagbevægelsens lederuddannelse og arbejdede som konsulent i Landsorganisationen i Danmark fra 1987 til 2005.  

Hvorfor gik du ind i politik? 

Det var en kombination af flere ting, der gjorde, at jeg blev aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungom som 16-årig i 1979. Jeg er vokset op i et hjem, hvor vi ikke havde alverdens penge, og hvor jeg tit spurgte mig selv om, hvorfor verden var sådan indrettet, når jeg oplevede at have velbegavede forældre, der har knoklet hele deres liv. Dette kombineret med mit arbejde som elevråds- og fælleselevrådsformand på Mors og som bagmand bag en stor børnepolitisk aktion for et større børnebibliotek i Nykøbing, hvor Socialdemokraterne bakkede op, gjorde, at jeg var medstifter af DSU-afdelingen på øen. Og herefter blev det politiske arbejde, og arbejdet for mere lige muligheder for alle, en del af mit liv gennem mine jobs i DSU, AOF og LO, og indtil jeg blev opstillet til Folketinget i 2003.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Jeg arbejder for, alle - uanset opvækst og baggrund - skal have mulighed for at kunne leve et både trygt og udviklende liv. Det forudsætter en politik, der satser på beskæftigelse til alle og livslang uddannelse. Jeg ønsker, at Danmark skal være et samfund, hvor vi tager ordentlig hånd om de svageste og dem, der ikke kan klare sig selv. Det gælder ikke mindst de psykisk syge. Og jeg vil have et Danmark, hvor vi har respekt for hinanden, uanset etnisk, kulturel eller religiøs baggrund. 

Jeg har meget respekt for min mediepolitiske modstander Ellen Trane Nørby fra Venstre. Hun har et stærkt kulturpolitisk engagement, er inde i sit stof, og deltager med stor viden og saglighed i den kultur- og mediepolitiske debat. Og så kan vi også tage de store bravalla-slag, når det er nødvendigt, og alligevel drikke en kop kaffe bagefter.

Mogens Jensen (S)
Kulturordfører
Foto:
Foto:

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig? 

<img align="left" src="@nyimg=7450@" />Jeg har arbejdet tæt sammen med Poul Nyrup Rasmussen, og har fået stor inspiration af hans menneskelige og sociale engagement og jeg beundrer hans flid og store arbejdskapacitet. 

Pouls smittende glæde for sang og musik, som han har brugt aktivt som politiker, har også været en stor inspiration.

Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Foto:


Hvilken politisk modstander har du størst respekt for? 

<img align="left" src="@nyimg=7451@" />Jeg har meget respekt for min mediepolitiske modstander Ellen Trane Nørby fra Venstre. Hun har et stærkt kulturpolitisk engagement, er inde i sit stof, og deltager med stor viden og saglighed i den kultur- og mediepolitiske debat.

Og så kan vi også tage de store bravalla-slag, når det er nødvendigt, og alligevel drikke en kop kaffe bagefter.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg tager allerhelst op i vores familiesommerhus i Klitmøller ved Vesterhavet og laver god mad, går ture og læser bøger, men i forbindelse med mit arbejde som kulturordfører går jeg også til mange teater- og danseforestillinger, koncerter, film og udstillinger - og det lader også mine batterier op.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år? 

<img align="left" src="@nyimg=7452@" />Det er helt sikkert Naja Maria Aidts "Bavian" som hun vandt Nordisk Råds Litteraturpris for i 2008 - og som jeg altså har læst lidt sent. Men det er en novellesamling, der virkelig får hjernevindingerne igang.

Men Anne Marie Løns "Sekstetten" er jeg også begejstret for. 

Er du stadig politiker om fem år?

Om vælgerne i Vestjylland vil - ja! Der er så meget, der skal gøres endnu.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

Poul Nyrup Rasmussen

Protektor, Det Sociale Netværk/headspace Danmark, fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. formand, PES & LORC, fhv. MEP
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)









0:000:00