DN roser Fogh for at sige de rigtige ord

ÅBNINGSTALE: Danmarks Naturfredningsforening roser statsministeren for at have sagt de rigtige ting omkring natur og miljø i sin åbningstale. Nu skal han levere.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

"Grøn revolution", "vores generation skal aflevere den danske natur i en bedre stand, end vi overtog den". Det var bare to af den lange række af meldinger på natur- og miljøområdet, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kom med i sin åbningstale. En åbningstale, som også varslede øgede miljøkrav til landbruget.

Danmarks Naturfredningsforening roser statsministeren for at have sagt de rigtige ord.

"Vi har store forventninger til regeringens grønne revolution og ser frem til at indgå i et forhåbentligt tæt samarbejde om, hvordan planen kan udmøntes," siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Hun mener, at regeringen ikke kommer uden om at tage store landbrugsarealer ud af drift.

Hun er glad for, at statsministeren netop nævnte landbrugets rolle.

"Statsministeren synes således nu at anerkende, at landbruget ikke - som det er i dag - ad frivillighedens vej formår at give naturen den helt nødvendige plads, som den kræver for at fungere," siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Hun garanterer, at Danmarks Naturfredningsforening vil holde statsministeren op på løftet og se det udmøntet i konkrete handlinger til gode for naturen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

Ella Maria Bisschop-Larsen

Fhv. præsident, Danmarks Naturfredningsforening
cand.scient. i biologi (Københavns Uni. 1978)

0:000:00