Dohrmann: Eva Kjer er for svag

LANDDISTRIKTSMIDLER: Jørn Dohrmann (DF) giver fødevareministeren skylden for rammen for landdistriktsmidlerne – men det var DF selv, der indgik forliget.
Niels Th. Dahl

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har været for svag i forhold til finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), og det er derfor, der ikke er kommet fuld hjemtagning af EU's landdistriktsmidler i 2009.

Dén anklage lyder i dag fra Dansk Folkepartis fødevareordfører Jørn Dohrmann, efter at forliget om finansloven for næste år har fastsat rammen for EU-støtten til 760 mio. kr.

Både Jørn Dohrmann og flere borgerlige miljø- og fødevareordførere - og angiveligt også fødevareministeren selv - havde ellers ønsket beløbet hævet til godt 1 mia. kr. næste år.

"Hvis hun havde været stærk i denne her situation, så kunne hun have handlet og ikke bare kommet med udmeldinger. Eva Kjer Hansen kunne sagtens have presset mere på over for Lars Løkke og sagt, at det her virkelig betyder noget for fødevaresektoren. Eva Kjer har leveret tomme ord i stedet for handling," siger Jørn Dohrmann til Altinget.dk.

Eva Kjer har leveret tomme ord i stedet for handling.

Jørn Dohrmann
Fødevareordfører (DF)

DF sagde selv ja
Dohrmann fastholder sin kritik af ministeren, selv om det er Dansk Folkeparti selv, der har indgået finanslovsforliget med regeringen og dermed også har sagt ja til rammens størrelse:

"Regeringen havde lagt op til 570 mio. kr., og de 760, vi har fået, er da i hvert fald et skridt i den rigtige retning. Det er en kamp, Dansk Folkeparti har kæmpet, og som delvist er lykkedes. Men vi mener stadigvæk, at der skal være fuld hjemtagning, og det vil vi også fastholde op til de næste finanslovsforhandlinger," siger han.

Hvis Dansk Folkeparti har sagt ja til forliget og de 760 mio. kr., hvorfor er det så ministeren, du kalder svag? I virkeligheden kunne man vel lige så godt sige, at det er Dansk Folkepartis finanslovsforhandlere, der har været svage og ikke har kunnet få jeres krav igennem?

"Nej, for når vi er til forhandlinger hos Lars Løkke, så er der kun en vis sum, vi har at forhandle om. Men fagministrene har altså både en masse embedsfolk til at levere argumenterne og også mulighed for at påvirke processen meget tidligere, end vi har."

Fødevareminister Eva Kjer Hansen kalder i dag de 760 mio. kr. for "en god ramme" og gør opmærksom på, at der fortsat kan opnås fuld hjemtagning i 2010-2013, men at det afhænger af resultatet af forhandlingerne om "grøn vækst"-strategien næste år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Jørn Dohrmann

fhv. MEP (DF), fhv. MF
automatikmekaniker (1988)

0:000:00