Stinne Simonsen
(Foto: Altinget.dk)

Årets VU'er går over til Naser Khader

14. november 2008 kl. 12:51
PARTISKIFTE: Årets VU'er i 2007 skifter til Ung Alliance. Den 19-årige Stinne Simonsen kan ikke længere bakke op om Venstre.
| Flere

Af Jonas Vallø Sørensen

Årets VU'er i 2007 skifter til Ung Alliance. Den 19-årige Stinne Simonsen kan således ikke længere bakke op om Venstre:

"Jeg har meldt mig ind i Ung Alliance, fordi jeg ikke længere kan stå ved Venstres politik. De er efterhånden gået væk fra deres liberale ideologi, og det kan jeg ikke stå inde for," siger Stinne Simonsen, der sideløbende med sit politiske engagement er i gang med at tage en HF-eksamen.

Grunden til, at det tidligere Venstre-håb har meldt sig under Naser Khaders faner, er, at hun hellere vil være aktiv i et parti, hvor hun føler, at ideologien bryder igennem, og hvor det ikke bare er varm luft, som principprogrammet består af.

VU-formand: Det får ingen konsekvenser for VU
Selv om prisen som Årets VU'er tidligere er gået til prominente navne, så tager VU-formand Thomas Banke Stinne Simonsens exit med knusende ro. Og det på trods af, at det kun er et år siden, at han var med til at hylde hende.

"At årets VU'er har skiftet til et parti, der for hende virker mere liberalt, er for mig dybest set irrelevant. Det får ingen omkostninger for Venstres Ungdom, at Stinne Simonsen har valgt at forlade partiet," lyder det fra VU-formanden.

"Hvis man har den forestilling, at Ung Alliance er et mere liberalt sted end Venstres Ungdom, så kan jeg godt grine lidt ad det. Jeg har været til debat med flere fra Ung Alliance, og det er ikke de mest liberale toner, jeg nogensinde har hørt," siger Thomas Banke. 

Godt i gang i Ung Alliance
Stinne Simonsen har allerede hænderne fulde med Ung Alliance. Hun og hendes nye arbejdsgivere er godt i gang med at presse deres moderparti endnu mere i den liberale retning, end de endnu er. Ung Alliance mener selv, at de er mere liberale end Liberal Alliance.

"Hvis Khader siger 40 procent i skat, siger vi 20 procent i skat. Vi bliver nødt til at tvinge LA mere hen mod højre og til at være mere liberale, hvis vores samarbejde skal kunne fungere," siger hun på vegne af hele Københavnkredsen af ungdomspartiet.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK