Vejdirektoratet og DMU samarbejder om luftforurening

LUFTFORURENING: Danmarks Miljøundersøgelser på Aarhus Universitet skal hjælpe Vejdirektoratet med en ny luftforureningsmodel til beregning af luftkvalitet i by- og landområder.
Torbjørn Næs Bertelsen

Vejdirektoratet og Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) ved Aarhus Universitet har indgået et samarbejde om at udvikle en ny luftforureningsmodel.

Det fremgår af en ny rapport om statsvejnettets tilstand og udvikling, som Vejdirektoratet 25. november offentliggjorde.

En ny luftforureningsmodel skal være med til at give Vejdirektoratet et bedre beregningsgrundlag for kvaliteten i luften, langs veje uden for byområder.

Samarbejdet mellem Vejdirektoratet og DMU er et led i Vejdirektoratets miljøtiltag, hvor der gøres en indsats for at komme stigende CO2-udledning fra trafikken til livs.

Luftkvalitet afgænger af mange faktorer. Blandt andet har de fysiske omgivelser meget stor betydning. I tæt bybebyggelse er luftkvaliteten ofte dårligere end i et åbent landområde. I tæt bebyggelse kan luften have svært ved at spredes pga. de mange tætstående huse, hvorimod luften har gode muligheder for at spredes og fortyndes i åbent land.

Vejdirektoratets og DMU's arbejde med en ny luftforureningsmodel ventes færdiggjort i 2009.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00