Politikere: Det ønsker vi os til jul, Claus Hjort

ØNSKESEDDEL: Selv om Claus Hjort Frederiksen (V) næppe vil opfylde dem alle, kommer arbejdsmarkedsordførerne her med deres juleønske til beskæftigelsesministeren.
Indkøbsvognen bliver fyldt til bristepunktet, hvis beskæftigelsesministeren skal give den som julemand og opfylde ordførernes ønsker.
Indkøbsvognen bliver fyldt til bristepunktet, hvis beskæftigelsesministeren skal give den som julemand og opfylde ordførernes ønsker.Foto: Colourbox
Anders Agner PedersenAnders Heissel

Julen står for døren, og derfor er det på sin plads at producere en ønskeseddel.

Altinget.dk har således givet ordførerne på arbejdsmarkedsområdet muligheden for at komme med hver deres politiske ønske til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Her er ønskerne:

<img align="left" src="@nyimg=4237@" /> S: Væk med varinghedsbegrænsningen på sygedagpengene
"Jeg ønsker mig, at han fjerner varighedsbegræsningen på sygedagpenge. Hver eneste år er der over 5.000 danskere, der mister deres sygedagpenge, og en stor del af dem ender med ikke at have en forsørgelse, fordi de eksempelvis har en ægtefælle, der arbejder. Det er sociale katastrofer. Oveni i menneskers sygdom ender de med økonomiske problemer. Det burde Claus Hjort lave om," siger den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov.

Vi ønsker os en efterlønsreform. Lige nu lever vi over evne i forhold til, hvor meget velfærd der er i forhold til, hvad vi lover borgerne og hvad der kan finansieres på sigt.

Morten Østergaard
Arbejdsmarkedsordfører fra De Radikale

<img align="left" src="@nyimg=1032@" /> DF: Vores ønske er lige blevet opfyldt
"Jeg ønsker, at arbejdsgiverne begynder at hjælpe lidt mere til med selv at få de ledige ind på arbejdsmarkedet, netop ved at sige, at når der kommer ansøgninger, så tager de dem seriøst. Så i stedet for at blive ved med at sige, at vi har så mange ledige job som vi ikke kan få besat, så begynde at se på, hvad kan vi selv gøre. Det er godt nok mere et ønske til arbejdsgiverne end til beskæftigelsesministeren, men mit ønske til ham blev opfyldt den anden dag, da reglen om de fire ansøgninger blev droppet," forklarer Bent Bøgsted.

<img align="left" src="@nyimg=1989@" /> Radikale: En efterlønsreform
"
Vi ønsker os en efterlønsreform. Lige nu lever vi over evne i forhold til hvor meget velfærd i forhold til hvad vi lover borgerne og hvad der kan finansieres på sigt. Og derfor kommer vi til at efterlade en kæmperegning til kommende generationer, og det synes vi ikke er rimeligt. Derfor er vi nødt til at ændre efterlønnen," siger Morten Østergaard om det radikale ønske. 

<img align="left" src="@nyimg=2755@" /> SF: Drop ufinansierede skattelettelser
"
Vi mener, at der tegner sig en arbejdsløshed, som kræver at der skal ske noget meget aktivt for at undgå det. Derfor skal der afsættes flere penge inden for den offentlige sektor, både så bygninger kan blive renoveret på en miljørigtig måde, men også ved vedligeholdelse af folkeskoler, udvidelse af sygehuse med sengepladser og så videre. Problemet er, at de penge som regeringen har sat af kun er med til at fastholde den standard, som det har nu. Det er sandheden. Der vil komme mere ud af at investere i disse ting end at lave nogle ufinansierede skattelettelser som regeringen forslår," siger SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

<img align="left" src="@nyimg=1692@" /> Enhedslisten: Offentlige investeringer
"Vi skal have gang i nogle af de offentlige investeringer, så vi får nogle folk i arbejde. Det er langt bedre at få gang i offentlige investeringer i stedet for at satse på at give skattelettelser, så man kan holde gang i golfbanerne," siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Line Barfod.


<img align="left" src="@nyimg=4041@" /> Konservative: Tak for et godt år
"
Juleønsket til Claus Hjort Frederiksen skal være, at takke for året i det forgangne år, og at vi nu kommer til arbejde på den lidt længere bane, og ligger nogle mere langsigtede løsninger for vores arbejdsmarked. Det vil være til glæde og gavn for alle," ønsker formanden for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, Knud Kristensen (K) 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Knud Kristensen

Fhv. borgmester (K), Vesthimmerland Kommune
Jyske Trænregiment (1973), murermester (1975)

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

Eigil Andersen

journalist (DJH 1976)

0:000:00