Prostitution
Næsten 60 procent af danskerne siger nej til at kriminalisere sexkunder, sådan som Norge og Sverige har gjort det. (Foto: Colourbox.com)

Måling: Klart nej til forbud mod sexkøb

Af |
4. december 2008 kl. 20:09
MÅLING: Mens politikere og andre aktører diskuterer sexkøb, tvivler danskerne ikke: Det skal fortsat være lovligt at gå til prostituerede.
| Flere
Sverige har gjort det længe. Nu gør Norge det også.

Men et klart flertal af befolkningen synes ikke, at Danmark skal følge efter og forbyde sexkøb.

I en ny meningsmåling, som Altinget har fået foretaget hos A&B Analyse, siger næsten 60 procent nej til at kriminalisere sexkunder. Kun 29 procent siger ja, og 12 procent ved ikke.

Og kigger man nærmere på fordelingen mellem landsdele, alder, indkomst med videre, ser tallene nogenlunde ens ud.

Kun når det gælder forskellen i svarene mellem mænd og kvinder, nærmer de sig hinanden - dog taler tallene stadig deres klare sprog. Næsten 40 procent af kvinderne siger ja til et forbud, mens 71 procent af mændene siger nej.

Uenighed i S og R
Socialdemokraterne er internt uenige omkring holdningen til et forbud. Socialordfører Mette Frederiksen har længe talt for et forbud, og på kongressen i september blev partitoppen enig om at overveje at ændre politik på det område.

Blandt andre har Poul Nyrup Rasmussen og Ritt Bjerregaard også talt for et forbud. Først til kongressen næste år træffer partiet en endelig beslutning.

Også hos De Radikale er der uenighed. Her har ligestillingsordfører Lone Dybkjær senest meldt ud, at sexkunderne skal kriminaliseres.

Men ifølge meningsmålingen vil det ikke blive populært, hvis de to partier ændrer holdning.

Af de adspurgte, som ville stemme socialdemokratisk, svarer 32 procent ja til at forbyde, mens 57 procent siger nej. Hos De Radikale vælgere er tallene 29 procent for et ja og 56 procent for et nej.

 
Altinget | Social

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK