New York Times roser Anders Fogh

NATO: Den amerikanske avis New York Times roser tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for sit nye virke i NATO.

Efter to måneder i sit embede som NATO's generalsekretær har Anders Fogh Rasmussen gennemført intern effektivisering af den militære alliance. Det vurderer den toneangivende amerikanske avis New York Times i en rosende artikel om den tidligere danske statsminister.

I artiklen lægges vægt på, at der er skåret ned på antallet af restaurantbesøg for diplomaterne, samt at møderne er færre, kortere og skarpere. Fogh har desuden nedsat et ekspertudvalg med den tidligere amerikanske indenrigsminister Madeleine Albright i spidsen. Udvalget, der består af 12 eksperter, skal udvikle nye strategier for NATO uafhængigt af NATO-ambassadørerne. Desuden skal beslutningsprocesser ikke længere kunne trækkes i langdrag. Derfor er der blevet reduceret i mandskabet i hovedkvartererne.

De pæne ord om Anders Fogh underbygges med udtalelser fra tidligere generalsekretær for NATO, George Robertson, der har udtalt til New York Times, at NATO bestemt ikke er et let sted at indføre ændringer.

Anders Fogh Rasmussen optræder selv i artiklen og udtaler:

"Jeg er her som reformator. Jeg vil modernisere, transformere og reformere således, at NATO tilpasser sig sikkerhedsmiljøet i det 21. århundrede. I et hurtigt skriftende sikkerhedsmiljø skal vi sikre os, at NATO er i stand til at tage hurtige træk, ellers mister NATO sin betydning i fremtiden".

De interne ændringer kommer desuden på et tidspunkt, hvor der er behov for det. NATO er involveret i både Afghanistan, Kosovo og Balkan. Derudover er det Anders Foghs ønske, at kunne åbne op overfor både Kina og Indien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00