Skærpet adgang til førtidspension

FØRTIDSPENSION: Først når det er helt klart, at en person aldrig kan vende tilbage til arbejdsmarkedet, kan vedkommende tilkendes førtidspension. Det foreslår Arbejdsmarkedskommissionen.
Arbejdsmarkedskommissionen foreslår ifølge dagbladet Børsen, at ansøgere om førtidspension skal igennem et individuelt "udviklingsforløb" med en kontaktperson, før de kan få tilkendt førtidspension.

Udviklingsforløbet skal omfatte alle, der ikke åbenlyst har "varigt eller betydeligt" nedsat arbejdsevne. Formålet er at finde ud af, om der er veje tilbage til arbejdsmarkedet for den enkelte ansøger.

"Udviklingsforløbet" skal gælde for personer, der i en længere periode ikke har været i stand til at uddanne sig eller arbejde, men hvor der er mulighed for, at de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Kommissionens primære opgave er at finde måder, hvorpå man kan øge arbejdsstyrken i fremtiden. Derfor har kommissionens formand, Jørgen Søndergaard, tidligere forslået at ændre dagpengesystemet og efterlønsordningen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Søndergaard

Emeritius, Vive, bestyrelsesmedlem, Den Danske Forskningsfond, senior fellow, Kraka, medlem af kommissionen, 2. generationsreformer
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1974)

0:000:00