DF vil udvise forældre

UDVISNING: DF vil udvise forældre, der sender sine børn på genopdragelse. SF foreslår videnscenter og beredskab.
Hvert år sendes børn, der er født og opvokset i Danmark tilbage til forældrenes eller bedsteforældrenes hjemlande for at blive genopdraget. For pigernes vedkommende kan det endda ende med, at de bliver gift med en mand, de ikke kender.

Og det kan vi ikke byde de unge, lyder det nu fra både Dansk Folkeparti, de Radikale og SF.

Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Marlene Harpsøe, mener det bør koste forældrene deres opholdstilladelse at sende børnene på genopdragelse.

"Forældrene bryder sig tydeligvis ikke forholdene i Danmark, og derfor bør de miste deres opholdstilladelse. At indføre det vil betyde, at børnene har et våben at bruge, hvis deres forældre vil sende dem på genopdragelse. Så kan de minde deres forældre om risikoen for udvisning, hvis de gennemfører planerne," siger hun således til berlingske.dk.

Den radikale Manu Sareen, der er integrationskonsulent, ser hellere, at man opretter et registreringssystem på internettet således, at man kan sikre sig at børnene kommer hjem til aftalt tid.

Det bakkes op af SF's integrations- og udlændingeordfører, Meta Fuglsang. Hun opfordrer til større fokus på forebyggelse og et bedre samarbejde mellem forældrene og sundhedsplejerske, skolelærere, pædagoger og andre, der har den daglige kontakt til familien.

"Vi skal sikre, at de børn, der er gamle nok til at protestere, har et sted at gå hen i form at voksne, de stoler på. Derudover mangler der et beredskab, som kan hjælpe de børn, der ikke er i stand til at protestere. De må have lærere eller pædagoger, som er opmærksomme. I den forbindelse har oppositionen lavet et forslag om et nationalt videnscenter, så vi kan blive opgraderet på, hvordan man tackler det her," siger hun til berlingske.dk.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00