Liberal Alliances top stiller op til kommunalvalget

21. august 2009 kl. 12:34
LA: Villum Christensen, Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll stiller op til kommunalvalget i november.
| Flere
Liberal Alliances top er med, når Danmark går til kommunalvalg tirsdag 17. november.

Partiets tre folketingsmedlemmer stiller op i deres hjembyer: København, Horsens og Slagelse. 

Til kamp mod det lokale bureaukrati
"Bliver vi valgt, kan vi være med til at gøre noget aktivt ved bureaukratiet i kommunerne. Vi mener, det vil give en helt særlig effekt, at vi både sidder på Christiansborg og i byrådene, når vi skal få regelstoppet til at fungere - på den måde forstår vi begge verdener og kan få tingene til at ske," siger Villum Christensen.

I Slagelse er der spænding om, hvorvidt Villum Christensen også i en ny periode vil støtte den socialdemokratiske borgmester Lis Tribler, eller i stedet gå ind for en borgerlig magtovertagelse.

På et pressemøde fredag efter sommergruppemødet ville Villum Christensen over for dr.dk ikke afsløre, hvilke planer han har.

Spænding i København
Simon Emil Ammitzbøll kan i København måske give problemer for sin tidligere partikammerat, borgmester Klaus Bondam (R), der kæmper med dalende popularitet og problemer i sin forvaltning.

"Jeg glæder mig til at engagere mig i lokalpolitik. Jeg har boet i København de sidste 10 år, og jeg har stærke meninger om hovedstaden og dens udfordringer - ikke mindst problemerne med kriminelle bander. Desuden bliver kampen mod det massive overforbrug på Københavns Rådhus en vigtig mærkesag for Liberal Alliance," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Dokumentaion Villum Christensen stiller op i Slagelse, Anders Samuelsen i Horsens og Simon Emil Ammitzbøll i København.

Derudover stiller Benjamin Dickow, som også stillede op for Liberal Alliance til EP-valget, op til kommunalvalget i Århus.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK