Mystik omkring arabisk oversættelse af jægerbog

JÆGERBOG: En arabisk oversættelse af Jægerbogen blev i går lækket til B.T. S og SF kræver forklaring fra forsvarsministeren.
Oliver de Mylius

Torsdag kunne forsvarsminister Søren Gade (V) fortælle, at en arabisk oversættelse af den kontroversielle bog "Jæger - i krig med eliten" var tilgængelig på nettet. Kort tid efter var B.T. i besiddelse af oversættelsen. Det viser sig nu, at filen med oversættelsen kom fra Forsvaret selv.

TV2 Nyhederne oplyser, at det var informatikafdelingen i Forsvarskommandoen, der opdagede oversættelsen. Afdelingens chef Jesper Britze ved dog ikke, hvordan den derfra er nået til B.T.s hjemmeside.

"For at dokumentet kunne ende på dagbladet B.T., må nogen have gemt dokumentet på en USB-nøgle og derefter sendt det fra en maskine, der var forbundet med nettet," siger han.

S og SF kræver forklaring
Hos Socialdemokraterne undrer man sig over forløbet. Forsvarsordfører John Dyrby Paulsen forstår ikke, hvorfor ingen andre end forsvaret har kunne finde oversættelsen på internettet, og hvordan den så hurtigt kunne ende på B.T.s hjemmeside. Nu kræver S en forklaring.

"Det skriger jo til himlen. Forsvaret har på den ene side sagt, at bogen er til fare for landets sikkerhed. Så kan man ikke på den anden side finde en arabisk udgave på nettet og tilsyneladende distribuere den," siger John Dyrby Paulsen ifølge Jyllands-Posten.

Også hos SF ønsker man en forklaring. Partiets forsvarsordfører Holger K. Nielsen kaldet forløbet "surrealistisk" og mener, at forsvarskommandoens troværdighed ligger på et meget lille sted.

"Forsvarskommandoen har tilsyneladende ville lavet spin i medierne for at overdramatisere betydningen af Jægerbogen. Det ser i sig selv ikke kønt ud, men det bliver direkte latterligt, hvis man har troet at en sådan historie uden substans kunne bære igennem," siger Holger K. Nielsen. Han forventer, at forsvarsministeren i den nærmeste fremtid vil redegøre for sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Dyrby Paulsen

Fhv. borgmester (S), Slagelse Kommune
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), hd i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1992)

Holger K. Nielsen

Fhv. MF (SF), minister og partiformand
cand.mag. i samfundsfag og dansk (Københavns Uni. 1979)