S: Ingen indflydelse til DF

SAMLING: S-formand Helle Thorning-Schmidt melder nu ud, at DF ikke får indflydelse ved et regeringsskifte, og forsøger samtidig at samle oppositionen.
Lars Beck

Dermed lægger statsministerkandidaten op til, at de Radikale og Enhedslisten skal spille rollen som faste støttepartier til en S-SF-regering.

Det er den klare og kontante udmelding, partiformanden kommer med. Dermed afviser hun samtidig spekulationerne om, at S-SF alliancen vil lave skatte- og udlændingepolitik uden om de Radikale:

"På de store områder som skat, udlændinge og økonomisk politik, er det det parlamentariske grundlag - de Radikale og Enhedslisten - som skal være støttepartier," siger hun ifølge politiken.dk.

Thorning-Schmidt nøjes ikke med at indlemme de to partier i varmen hos en eventuel regering. Hun afviser samtidig, at Dansk Folkeparti vil kunne få indflydelse på en S-ledet regerings politik.

Jeg vil meget gerne kvittere for den indrømmelse, som hun giver. Det er meget vigtigt, for at Danmark får en ny kurs.

Margrethe Vestager
Leder, Det Radikale Venstre

Hun påpeger også, at de to partier ikke har meget at kunne samarbejde om:

"Det er højkomik, når DF prøver at kalde sig socialdemokrater. Det er de ikke. Derfor siger vi også klart og tydeligt, at vi har meget lidt til fælles med DF," siger hun ifølge jp.dk. 

Glæde hos R
Margrethe Vestager modtager Thorning-Schmidts udtalelse med glæde:

"Jeg vil meget gerne kvittere for den indrømmelse, som hun giver. Det er meget vigtigt, for at Danmark får en ny kurs, siger hun til Politiken.

Dansk Folkepartis partiformand, Pia Kjærsgaard mener, at udtalelserne er et udtryk for oppositionens slingrekurs:

"For nogle uger siden ville de slet ikke have noget med de radikale at gøre. Det er meget svært at se nogen linje i det," siger Pia Kjærsgaard til politiken.dk. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00